Oprez na Facebooku: Ne nasjedajte na Twilight igru, to je prijevara!

Oprez na Facebooku: Ne nasjedajte na Twilight igru, to je prijevara!
Navedena igra, odnosno link na nju, vjerojatna je prijevara s ciljem hvatanja vaših osobnih podataka na Facebooku, a napravljena je tako da se sama širi tom društvenom mrežom, piše Mashable.com, a prenosi Dnevnik.hr.

Ako kliknete na link, dobit ćete upit da počnete igrati navedenu igru, no ako koristite Facebook HTTPS, prvo će se od vas zatražiti da se prebacite na regularni Facebook, što bi mnogim korisnicima trebalo biti dovoljno upozorenje.

Ono što klikanje na taj link radi, jest da zapravo automatski daje 'like' bez vaše dozvole te se na taj način pojavljuje na vašem zidu poruka i na taj način se širi dalje.

Ako nastavite dalje, od vas će se tražiti da dopustite toj Facebook aplikaciji pristup vašem profilu te konačno, bit ćete upitani za ispunjavanje upitnika u kojem su sadržana pitanja osobnog karaktera.

Ako ste slučajno nasjeli ovoj podvali, prvo obrišite sav spam vezen za nju sa svojeg zida poruka, a nakon toga u postavkama Facebooka poništite pravo pristupa toj aplikaciji. To bi problem trebalo riješiti, odnosno spriječiti da se aplikacija širi putem vašeg profila.