Ogromna rupa u Googleovom sustavu: Krađa e-mail adrese bez da znate

Tvorac bloga http://guntada.blogspot.com (nemojte još kliknuti) otvorio je još jedno sigurno pitanje nakon što je posjetiteljima svoje stranice "ukrao" e-mail adresu ukoliko su tada bili ulogirani na neki Googleov servis poput popularnog Gmaila.

Vahe G., dvadestjednogodišnji Armenac koji je autor spomenutog bloga koji je Google u međuvremenu uklonio, rekao je kako odgovornost ne leži na njemu nego na Googleu koji nije zaštitio svoje korisnike. Naime, Vahe je posjetiteljima svog bloga vrlo jednostavno ukrao e-mail adresu i to im dokazao tako da im je odmah poslao e-mail poruku. Mnogi to nisu vidjeli jer im je e-mail završio u spamu, no njihova e-mail adresa mogla bi završiti u nekoj reklamnoj agenciji koja sakuplja ove podatke, prenosi TechCrunch.

Da stvar bude bolje navedena to se odvija i u incognito modu. "Ubiranje" e-mailova iznimno je korisno za reklamne agencije i spammere.

google,spamm

Google se također oglasio porukom "Ozbiljno shvaćamo sigurnosne rizike i naš tim istražuje ovaj problem. ", a kasnije su dodali kako je "probem ispravljen u Google Apps Script API-ju koji je dozvoljavao slanje e-maila korisnicima Gmaila bez njihovog dopuštenja ako posjete neku stranicu dok su istovremeno ulogirani na Googleov servis."

izvor: jutarnji.hr