Od 1.travnja Timeline za sve: Još malo vremena da sakrijete statuse i fotografije

No, i jednima i drugima jedna je stvar zajednička - svi koji su na Facebooku od 1. travnja imat će Timeline htjeli oni to ili ne.

Da biste lakše preživjeli to teško tranzicijsko razdoblje, Facebook nudi nekoliko savjeta koji će vam olakšati svakodnevicu u novom Timeline dobu.

Postavite fotku koja upada u oči

Timeline vrlo vizualan izgled i stvaranje velike i moćne fotografije, zasigurno će vam povećati posjete stranici.

Koristite brendiranu sliku za profil

S timelineu, brendovi ne mogu biti previše kreativni sa slikom svog profila. Ranije su razni brendovi koristili kodove, marketinške poruke za sliku profila, a Facebook predlaže mnogo jednostavnije rješenje - sliku brenda samo zalijepite na profil.

Uredite preglednik i aplikacije

Timeline omogućuje stranicama da uređuju fotografije i aplikacije na vrhu stranice. To može usmjeriti posjetitelje na ključne lokacije ili foto albume na stranici.

O čemu se radi?

Timeline je novi pregled stranice koju je Facebook predstavio prije nekoliko mjeseci, a koja omogućuje prikaz svih informacija o vama samima, ukoliko to želite, odnosno prikazuju se na način na koji ste postavili postavke privatnosti.

Facebook Timeline Zuckerberg je najavio kao "priču vašeg života". Dugim riječima, cijeli svoj život moći ćete odsada prikazati na jednoj jedinoj stranici.

"S Facebook timelineu možete pokazati tko ste zaista", istaknuo je Zuckerberg na predstavljanju.

Facebook Timeline koji dolazi i na mobilne platforme, uključuje u sebe sve vaše "priče", sve aplikacije i to je prema riječima Zucka "novi način da pokažete tko ste".

Put bez povratka

Bitno je svakako istaknuti da aktivacijom timelineu više nije moguć povratak na stari izgled. Iako su se u Facebooku potrudili objasniti to svim korisnicima, neki i dalje misle da postoje, ako ne službeni, onda neki alternativni načini na koji se mogu riješiti timelineu. No, mnogima od njih, to je zadalo mnoge probleme.

Tako su na Inside Facebooku prilikom pretraživanja timelineu na internetu pronašli 16 stranica na kojima se navodno nalazi rješenje za deaktivaciju ove opcije. No, riječ je zapravo bila o lažnim i prevarantskim stranicama i grupama koje su željele namamiti korisnike da ih "lajkaju". Dosad su skupile više od 71 tisuća "lajkova".

Dakle, povratka nema. A u međuvremenu, želite li neke informacije sa svog Facebook statusa sakriti od očiju javnosti, na raspolaganju imate još svega dva dana, kad će Timeline postati dijelom vaše svakodnevice.

 

Doznajemo.com