Obrisane fotografije i dalje dostupne na Facebooku

Otkriveno je kako fotografije koje su korisnici izbrisali prije nekoliko mjeseci (ili čak godina) možda još postoje na Facebooku. Fotografije su prvo postavljene na Facebook, zatim "obrisane" (više nisu vidljive na korisničkim računima), ali su još uvijek dostupne putem direktnog linka.

Ars Tehnica je prije 3 godine prvi uočio problem s brisanjem fotografija. Doznali su da nakon brisanja, fotografija i dalje postoji na nekim starijim Facebook serverima te je dostupna putem direktnog linka.

Facebook je i sam priznao kako imaju problem te da rade na ispravljanju ovog buga. Kažu kako stariji sustavi od prije par godina, koji su korišteni za pohranu fotografija, nisu obrisali fotografije sa svih servera na kojima se one nalaze, kao što su backup serveri i sl. Glasnogovornik Facebooka Frederic Wolens ističe da "rade sve kako bi čim prije premjestili servere, na kojima su spremljene fotografije, na novi sustav čime bi osigurali brisanje fotografija u roku od 45 dana nakon zahtjeva korisnika za njihovo brisanje."

izvor: facebook-hrvatska.com