Novosadski trojac osmislio Facebook limitator koji osvaja svijet

Facebook, zlostavljanje, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, ludosti, cure, Facebook, Facebook, veza, bivši, dečko, cura, Facebook, Facebook, profil, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, twitter, Facebook, twiter, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, spam, Facebook, Facebook, sigurnost, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, silovanje, pedofilija, Hrvatska, Facebook, Facebook, droga, alkohol, tinejdžeri, Facebook, glazbeni servis, Facebook, internet, računala, Facebook, limitator, Facebook, računala, lažni profil, Facebook, Facebook, Facebook, psihopata, Facebook, računala, Facebook, varanje, izlasci, Facebook, Facebook, studenti, Facebook, timeline, Facebook, Facebook, učiteljica, ravnateljica škole, Facebook, igrice, računala, Facebook, Facebook, vijesti, top lista, Facebook, bonton, prijateljstvo, Facebook, društvene mreže, Facebook, twiter, Facebook, rastava, status, parovi, rastava, Facebook, Facebook, zaštita, Facebook, virus, oprez, Facebook, razgov
Onima koji sate i sate provode na Facebooku, a takvih je sve više, teško je da sami prekinu pristup svom profilu. Zbog toga smo došli na ideju da napravimo program koji će lako i brzo, sa samo nekoliko klikova, ovisnicima pomoći da riješe problem', rekao je za Novosti 26-godišnji Marko Vujatović, jedan od osnivača programa, piše tportal.hr.

Osim ljubiteljima ove društvene mreže koji su se 'navukl'i te se žele 'skinuti' sa Facebooka, program je namijenjen i poslodavcima čiji se djelatnici previše vremena provode na Facebooku, kao i roditeljima koji djeci žele ograničiti pristup toj društvenoj mreži.

Postoje četiri verzije programa FB limiter. Prva je Normal Lock, koja omogućava blokiranje jednim klikom i može se preuzeti besplatno s internet stranice www.facebooklimiter.com. Druga verzija - Time Lock, omogućava blokiranje u određenom vremenskom periodu, što pruža mogućnost zaposlenicima da u vrijeme pauze odblokiraju svoj nalog i zavire na Facebook.

Treća verzija je Duration Lock koja ograničava pristup nalogu od jednog pa do deset sati na dan. Namijenjena je roditeljima koji uz pomoć programa mogu svakodnevno ograničiti djeci odlazak na Facebook. Primjerice podese li da dijete na Facebooku može provesti jedan sat, profil će se nakon isteka tog vremena automatski ugasiti. Četvrta verzija je Total Lock, koju sam korisnik ne može odblokirati, a traje maksimalno sedam dana, te je postala hit među studentima koji ju koriste kada spremaju ispite i treba im time out od Facebooka.

Prva verzija programa je besplatna, a čim se pojavila u samo jednom danu skinulo ju je 10 000 korisnika. Cijena ostale tri verzije je 10 dolara. Najviše licenci kupljeno je u Australiji i SAD, a na desetke je kupila i jedna srpska tvrtka. Osim blokiranja pristupa Facebooku, FB limiter ima i funkciju blokade pristupa You Tube-u, no Novosađani kažu da za tu varijantu nije toliki interes.