Nema više skrivanja, odsad se mogu naći svi Facebook profili

Nema više skrivanja, odsad se mogu naći svi Facebook profili
Još su prošle godine u prosincu objavili kako će krenuti s uklanjanjem toga i tu su opciju automatski uklonili za one koji je nisu koristili. No, sada se od pretraživanja na Facebooku neće moći sakriti ni oni koji su je ostavili, a Facebook kaže da se radi o malom postupku korisnika.

Opcija tko može pretražiti vaš Timeline prema imenu dosad je omogućila da limitirate tko može pronaći vašu fotografiju i osnovne informacije o vama kada u tražilicu upišu vaše ime. Iz Facebooka kažu da je najbolji način za kontrolu onoga što drugi mogu vidjeti o vama, da sami pazite na to tko vidi svaku stvar koju odlučite podijeliti na mreži. I dalje možete blokirati kontakt određenih korisnika ili ih prijaviti Facebooku.

Ovaj je potez dio nastojanja Facebooka da se poboljša njihova tražilica koja je nadograđena tako da korisnici mogu pretraživati gotovo sve. Iz Facebooka kažu da su staru postavku uveli kada su bili samo registar profila, a da danas zbog toga cijeli sustav ponekad izgleda pokvareno. Primjerice, možete nekoga imati u određenoj grupi, ali tu istu osobu izvan grupe kroz tražilicu niste mogli pronaći.

Oni koji su još imali staru postavku, dobit će poruku na svom profilu, a svima će se pojaviti dodatna poruka na postovima koje dijele kako bi vidjeli jasnije s kim dijele svoje stvari.

24sata.hr