VIDEO  Najpopularnija YouTube platforma ima novi dizajn

you tube, YouTube, YouTube, YouTube, YouTube, YouTube kanal, YouTube, kanal na YouTubeu, YouTube za Android, video youtube, YouTube kanali, you tube, zarada, you tube, video youtube, naplata, YouTube, YouTube kanal, hit na youtube, YouTube, kanal na YouTubeu, YouTube za Android, video youtube, you tube, video youtube, YouTube, YouTube kanali, YouTube kanal, hit na youtube, YouTube, kanal na YouTubeu

... na potpuno novi dizajn video platforme. Novi dizajn, koji je od ovog trenutka dostupan svim korisnicima na svijetu na mobilnim telefonima i kompjuterima, trebalo bi da ima čistiji i prostiji izgled, a ujedno dolazi i sa takozvanim "tamnim modom" koji dobro poznati bijeli izgled stranice mijenja u crnu boju kako bi se lakše koristio u noćnim uvjetima.

Ovo je posebno zgodno za sve koji ne gledaju video preko cijelog ekrana jer će crna boja mnogo manje zamarati oči. Možda najzanimljivija promjena jeste novi logo ispred kojeg se sada nalazi prepoznatljivo "play" dugme.

Novi logo će raditi na ekranima različite dijagonale i može da bude skupljen u slučaju da na ekranu nema dovoljno mjesta za njegovo prikazivanje. Ali ovo nije sve što će obradovati korisnike jer kompanija sprema još jednu novinu koja bi uskoro trebalo da bude dostupna.

U pitanju je adaptivni prozor za puštanje videa koji će automatski širiti sve video snimke snimane vertikalno tako da ispune cijeli horizontalni ekran, umjesto da ih prikazuje sa crnim linijama kao do sada.

U slučaju da još niste primijetili promjene na vašem telefonu, potrebno je samo da apdejtujete YouTube aplikaciju putem Google Play Storea i moći ćete da uživate u novom dizajnu i funkcijama.