Najnovija generacija Macbooka

macbook , apple, USB-C

Nova generacija MacBooka će po uzoru na i-telefon biti dostupna u trima brojama. Tako će MacBook biti dostupan u zlatnoj i Space Grey varijanti. Novi MacBook najlakši je model do sada (samo 900 grama, lakši od Air modela) i tanak tek 13,1 mm, a kućište mu je potpuno metalno.

Tipkovnica je redizajnirana, a tipke imaju nove, preciznije, mehanizme. Zaslon je, dakako, retina, s rezolucijom 2340 x 1440 točaka. Trackpad sada ima force touch tehnologiju s taptick engineom, koji osjeća jačinu pritiska koji korisnik primijeni na njega. Za tu funkciju osmišljen je i force click, koji jačim pritiskom daje upravljanju trackpadom dodatne funkcije, poput ubrzavanja videa, pokretanja dodatnih aplikacija i slično. Novi MacBook prvi je Appleov prijenosnik u cijelosti bez ventilatora.

Sve komponente u unutrašnjosti znatno su smanjene, a u sve preostale prazne prostore ugurane su - baterije koje omogućuju cjelodnevno korištenje (devet sati pregledavanja Interneta ili deset sati gledanja videa). Jedan jedini priključak na ovom računalu, USB-C, povezuje sve dosadašnje funkcije videopriključaka i napajanja. Početna cijena novog osnovnog MacBooka je 1299 dolara, snažnijeg 1599 dolara, a u prodaju kreću 10. travnja.