Na Facebooku nitko ne može blokirati Marka Zuckerberga

Mark Zuckerberg, Facebook, blokada
Na taj način onemogućuje se pristup objavama i izravnom slanju poruka.

Blokiranje je dostupno svakome, no čini se da se ne može blokirati baš svatko.

Naime, internet posljednjih dana bruji o tome da je nemoguće blokirati Facebook profil njegova osnivača Marka Zuckerberga!

Pokušajte, nije šala, ovdje je profil Marka Zuckerberga. 

Je li Zuckerberg iskoristio vlastitu poziciju i onemogućio bilo kome da ga blokira? Ili se radi o šali Facebookovih inženjera koji su se htjeli dodvoriti moćnom šefu?

Ništa od toga na kraju nije točno. Na kraju ispada da nije riječ o taštini, nego o - sigurnosnoj zaštiti, odnosno automatskoj reakciji Facebookova sustava.

Službeni odgovor iz Facebooka otkriva da postoji nešto što se zove 'bloker blokiranja' - automatski sustav koji reagira kad je određeni profil meta višestrukih blokiranja. Nekada zlonamjernici pokreću kampanje protiv određeni pojedinaca pa iz više izvora, odnosno s različitih profila krenu blokirati određenu osobu. Kako bi spriječili takav 'mobing', u Facebooku su isprogramirali zaštitni sustav koji će zaštiti ljude koje netko napada.

No, to ipak otkriva jedan podatak od Marku Zuckerbergu - izgleda da ga puno ljudi želi blokirati. To i nije toliko čudno kada se zna da je njegov profil među najpopularnijim na svijetu. Zuckerberg ima preko 40 milijuna pratitelja.

24sata.hr