Liječe kompklese tako što na facebooku objavljuju ružne slike prijateljica

Većina ispitanih žena tvrdi da su objavile fotografije svojih prijateljica nakon svađe, dok je trećina to učinila iz osvete onima koje su ranije učinile istu stvar, piše The Telegraph. Dvije petine žena koje su sudjelovale u istraživanju priznale su namjerno postavljanje slika svojih prijateljica bez šminke, a kad su zamoljene da obrišu sporne slike s Facebooka, čak petina je to odbila.

Sve ukazuje na činjenicu da mnoge žene koriste Facebook ili neku drugu društvenu mrežu da bi osramotile i ponizile svoje prijateljice.

I dok ljudi mogu maknuti svoj "tag", objavljene fotografije ne mogu biti obrisane. Iz Facebooka je stigla službena izjava da se "ne namjeravaju miješati u privatne svađe i razmirice, slike će brisati samo u slučajevima kada prekrše pravila stranice, a korisnici moraju međusobno pronaći odgovarajuće rješenje".

"Iznenađuje veliki broj žena koje će namjerno počiniti "foto-sabotažu" i objaviti ne baš lijepe slike svojih prijateljica, pogotovo kad se uzme u obzir koliko njih bi se naljutilo kad bi se njima dogodilo nešto slično", izjavila je Rebecca Huggler, jedna od vlasnica stranice MyMemory.com koja je provela istraživanje.

Jedno od istraživanja provedenih prošli mjesec pokazalo je da žene više privlače društvene mreže poput Facebooka ili Twittera, dok muškarci daleko više pažnje posvećuju video igrama i stranicama za online kockanje.