Koju društvenu mrežu koristiti i kada?!

Facebook

Društvena mreža koju sada koristi više od 845 milijuna korisnika. Najviše se koristi za komuniciranje s prijateljima, članovima obitelji, te brandovima koji na svojim fan stranicama objavljuju novosti, nagradne igre i slično. Najviše Facebook korisnika je u dobi između 21 i 24 godine. Na svome Facebook profilu korisnici objavljuju fotografije, poveznice, razne statuse i slično.

Twitter

Twitter ima oko 140 milijuna aktivnih korisnika koji ukupno cvrkuću 340 milijuna puta dnevno. Najviše se koristi za kratke objave, komunikaciju o brandovima te pronalazak potencijalnih korisnika. 42,3% korisnika su u dobi između 31 i 49 godina, a 41,5% su u dobi između 18 i 29 godina. Ovdje se najčešće povezuju ljudi sličnih interesa koji ovim putem dolaze do potrebnih informacija.

LinkedIn

LinkedIn ima više od 150 milijuna korisnika. Najviše se koristi za povezivanje sa poslovnim kontaktima. Ovu društvenu mrežu najviše koriste osobe u dobi između 35 i 44 godine (23%), zatim od 45-54 sa 21%. Možete kreirati grupe u kojima ćete raspravljati o svome području zanimanja, ali isto tako pomoći drugima svojim odgovorima.

Google+

Google+ trenutno ima nešto više od 62 milijuna korisnika, s tim da je oko 625.000 dnevno novih korisnika. Najpopularniji su krugovi gdje svoje kontakte organizirate u grupe s kojima odvojeno komunicirate. Ovo je društvena mreža koju mnogo češće koriste muškarci (69,62%) nego žene (30,38%), a najčešći tipovi korisnika su inženjeri, web dizajneri, studenti i marketing profesionalci.

tehton.covermagazin.com