Kinezi ulažu 306 milijuna dolara u internet stranicu

Kinezi ulažu 306 milijuna dolara u internet stranicu
Kineska internetska tražilica Baidu dogovorila je ulaganje 306 milijuna dolara u domaću internetsku stranicu za putovanja Qunar u nastojanju da iskoristi priliku koju nudi procvat turističkog tržišta u Kini.

Baidu dominira na kineskom tržištu nakon prošlogodišnjeg Googleova povlačenja zbog sukoba s Pekingom oko cenzure i cyber napada a sada je odlučio preuzeti većinski udio u internetskom pretraživaču putovanja.

- Putovanja već dugo spadaju među vodeće kategorije na tražilici Baidu, a broj putnika u Kini raste vrlo brzo, pa je to tržište očito strateški važno za nas, kazala je u priopćenju financijska direktorica Jennifer Li, prenosi Hina.

Kineski turizam naglo je poskočio u posljednjih nekoliko godina zahvaljujući vrtoglavom gospodarskom rastu, budući da sve bogatija srednja klasa putuje u slobodno vrijeme po vlastitoj zemlji ali i inozemstvu.

Brzi rast bilježi i tržište zračnog prijevoza, s ukupno 267 milijuna putnika u zračnom prometu u 2010., što je 15,8 posto više nego u prethodnoj godini, pokazuju službeni podaci.
hina