Kako Facebook razara veze i brakove

Kako Facebook razara veze i brakove
Problemi koje stvaraju društvene mreže, a posebno Facebook, idu tako daleko da se pokazalo kako je primjerice za krah svakog petog braka u Australiji odgovoran upravo Facebook, piše Couriermail.com.au.

'Iako Facebook ima mnoge prednosti, njegova negativna strana je da se priječi između parova i udaljava ih', rekla je odvjetnica Christine Northam.

Studija napravljena u Australiji kaže kako ljudi zbog mreža poput Facebooka zaboravljaju komunicirati licem u lice te previše vremena provode pred računalom umjesto jedni s drugima.

Jedna druga studija također pokazuje da su parovi ljubomorniji zbog Facebooka. Studenti koji su sudjelovali u istraživanju zapravo su bili još više ljubomorniji zbog informacija koje su na Facebooku dostupnije no inače, a mogu imati višestruka značenja. Rezultati su pokazali kako su ljubomorni ispitanici već imali problema s povjerenjem, a Facebook je samo dolijevao ulje na vatru, prenosi tportal.

Seksolog i terapeut Ian Kerner upozorava na zamku Facebooka i društvenih mreža gdje se lako stvaraju krive predodžbe o osobama s kojima se povezujemo. Lako ih je idealizirati zbog površnog poznavanja i zamisliti da je ta osoba bolja i ona prava za nas.