Kako doznati koristi li netko drugi vaš Facebook profil?

Ukoliko nemate uključenu opciju da vam Facebook šalje mail svaki puta kada se netko logira na vaš profil ili jednostavno ne koristite svoju primarnu mail adresu za Facebook profil, špijun bi mogao proći neopažen.

Što učiniti? Ulogirajte se u vaš Facebook profil i kliknite na "korisnički račun", te odaberite opciju "postavke korisničkog računa". Kada vam se otvori prozor odaberite "sigurnost korisničkog računa" i kliknite "promijeni". Otvorit će vam se obavijesti o pristupu i moći ćete vidjeti podatke sa kojeg operativnog sustava i sa kojeg browsera, u koje vrijeme i približno sa koje lokacije je netko pristupio vašem Facebook profilu. Čak postoji i opcija da dobijete SMS ako se neko novo računalo ili mobitel spoji na vaš Facebook profil.

Ako niste zadovoljni onim što ste vidjeli, vrijeme je da promijenite lozinku vašeg Facebook profila i e-maila koji je povezan sa Facebookom. Da bi spriječili ovakve napade privatnosti, nemojte koristiti Facebook na javnim računalima jer postoji velika mogućnost da su puna spywarea, programa koji između ostalog služe za dobivanje tuđih lozinki.

izvor: R.R. / budi.in