Je li došlo vrijeme za Facebook 'čistku'?

... prijateljstava, broj prijatelja se može popeti do četveroznamenkastih brojki.

U toj šumi ljudi, od kojih se s rijetkima uistinu družimo, često ne možemo doći do relevantnih informacija, dok nas s druge strane opsjedaju slike nečijih mačaka i glazbeni brojevi za koje ne želite ni čuti.

Ako ste se našli u takvoj situaciji, vrijeme je za 'Facebook čistku'. Naime portal HowStuffWorks objavio je nekoliko načina za rješavanje problema zatrapanog zida i gomile prijatelja. Prije svega, postavite si jasne kriterije što neka osoba mora zadovoljiti kako bi ostala vašim prijateljem ili prijateljicom.

Ako vas silno nervira taganje na fotografijama i u objavama koje nemaju veze s vama, znate što vam je činiti.

Ako niste s nekim komunicirali više od šest mjeseci, najvjerojatnije nećete ni idućih šest. Ako vas ta osoba bude trebala u budućnosti, lako će vas pronaći.

Dobra taktika za 'čišćenje' zida jest i sortirati prijatelje po grupama i zatim namjestiti što koja od tih grupa može vidjeti kod vas, a što vi kod njih. Postavke za upravljanje listama i stvaranje novih možete pronaći na dnu stranice svog profila kada kliknete na 'prijatelje'. Tamo jednostavno odaberite 'More' te 'Create list'. Odredite ime liste i ubacite prijatelje koje želite imati na toj listi te na kraju odaberite 'Create'.

Ukoliko vas je netko toliko razljutio da s tom osobom ne želite imati nikakvog kiontakta, onda je za vas idealna opcija 'Report/Block'. Kad odaberete blokiranje, druga osoba i vi više nećete moći stupiti u kontakt. Facebook će 'prerezati' sve vaše veze, piše rtl.hr.