Isprobajte ove trikove na Facebooku

Facebook
... materijal na računalo, ova društvena mreža sama po sebi takvo što (za sad) ne dopušta. Rješenja valja potražiti u drugim servisima i dodacima za internetske preglednike...

Angela Alcorn sa stranice makeuseof.com otkrila je četiri trika, koja će internautima pomoći u ostvarivanju nekih zamisli na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu.

Kako postaviti animirane GIF datoteke na Facebook? Korištenjem servisa poput giphy.com, na kojima je moguće birati već postavljeni materijal - ili učitati svoj. Giphy zapravo GIF datoteke pretvara u video materijal koji se lako može pregledati na Facebooku u obliku uobičajenog linka. Naravno, pri tom valja biti nenametljiv - jer će previše materijala uistinu Facebook pretvoriti u MySpace.

Ako je pak tko želio podijeliti nečiji otkačen (ili bilo kakav drugi) status na Facebooku na drugim mrežama, stvar postaje vrlo jednostavna ako se koristi Status Snapper za internetski preglednik Chrome. Ovaj komad softvera će na klik mišem snimiti nečiji status, zamutiti profilnu sliku i ime te spremiti screenshot. Nakon toga će materijal biti postavljen na servis imgur.com gdje je spreman za dalju podjelu s drugima.

Osnova filmića koji su učitani na mrežu Facebook je podjela materijala s drugima - ali samo na toj mreži. Bilo kakvo drugo spremanje sadržaja van sustava je jednostavno neizvedivo, osim ako se ne koriste vanjski servisi. Tko god želi spremiti FB filmić (usprkos brutalnoj kompresiji), dovoljno je kopirati link i ubaciti ga na adresu FacebookVideoz.com te kliknuti na Download.

Ako je tko noviji korisnik mreže Facebook a voli pozivati ljude na raznorazne događaje, brzo će shvatiti da nije jednostavno pozvati kompletnu listu prijatelja već je to potrebno ručno. Nostalgičari (ali i vrli spammeri) će se sjetiti kako je nekoć ova društvena mreža to omogućavala, a sada se potrebno igrati s kodom...ili tek jednostavno probati dodatak za preglednik Chrome koji se zove Check All. Dodatak će ne samo olakšati ovu situaciju, već i brojne druge gdje se treba označiti više kućica.

Tportal