Huligan Ivan Bogdanov dobiva masovnu podršku na Facebooku!

grobari, Srbija, navijački neredi, huligani, Huliganizam, Srbija, Facebook, ivan bogdanov, grobari, Ruski navijači, izboden nožem
Profesor beogradskog Filozofskog fakulteta Dragan Popadić smatra kako je ovakva podrška huliganu rezultat toga što država Srbija od nasilnika stvarala heroje. "Čuđenje odakle ovolika podrška Bogdanovu je samozavaravanje jer su se isti takvi ljudi, nasilnici i kriminalci, koji su i u rat išli sa dozvolom da ubijaju, vraćali kao heroji. Činjenica je da je ovdje nasilje dugi niz godina nešto što je isplativo i što donosi društveni status. To je profitabilno, od toga se može zaraditi pa je zato životni izbor mladih", kazao je Popadić za srbijanske medije.

"Ti si naš ponos", "Nadamo se da će legenda biti na derbiju", "Izdrži brate", "Ne mogu ti ništa", samo su neke od poruka u grupi pod nazivom "Ivan Bogdanov, legenda severa i Srbije".Najveći nasilnici ogrću se državnom zastavom, pjevaju himnu, nose križ, tetovaže s patriotskim simbolima.

"To nije iz patriotskih uvjerenja nego iz uvjerenja da ih to štiti, dakle, kao što ih je svih ovih godina štitilo. Tako će ih štititi i ovoga puta, i moram priznati da se to i dešava", rekao je Popadić."Ukoliko želimo da nasilje ne postoji moramo učiniti da ono ne smije biti korisno, a oni koji su ga uzgajali - više ne smiju to raditi", istaknuo je Popadić.

Višedecenijski problem godinama je, kao vruć krumpir, prebacivan iz ruke u ruku. Tražen je krivac u školi, obitelji, čitavome društvu i nije nađen. Događaji od protekloga tjedna pokazuju da je poslednji trenutak za beskompromisno razračunavanje sa svim oblicima nasilja.

kurir