VIDEO  Google ima novi logo

Google Chrome, google

Iz kompanije poručuju da će se njihov novi logo uskoro vidjeti na svim njihovim proizvodima. Na naslovnoj stranici Googlea još je u utorak predstavljen novi dizajn animacijom koja je prebrisala stari i "nacrtala" novi logo. Redizajn bi, kažu, trebao biti odraz načina na koji ljudi koriste Googleove proizvode na različitim platformama - od aplikacija do uređaja. Ne samo da korisniku govori da koristi Google, ona mu pokazuje i kako Google radi za njega. Primjerice, novi elementi poput Googleova mikrofona korisniku pomaže u identificiranju problema i interakciji s Googleom bez obzira priča li u tom trenutku ili tipka. Ikonica sa slovom "G" također je promijenjena - sada ima četiri boje.

Do redizajna je došlo samo mjesec dana nakon velikog restrukturiranja kompanije. Google je sada u vlasništvu Alphabeta, holdinga u vlasništvu Sergeyja Brina i Larryja Pagea, koji su željeli razdvojiti Google - "zlatnu koku" koja zarađuje, od projekata koji su izloženi gubicima, poput automobila-robota, medicinskih istraživanja i sl.

Googleov logotip tijekom godina doživio je mnoge, uglavnom male promjene u svojoj povijesti. Mijenjale su se boje, slova, a jedno vrijeme on je sadržavao i uskličnik.

izvor: hrt.hr