Google Chrome apsolutno dominantan u 2016. godini

google chrome
google chrome
Bilo je to još vrijeme dominacije Internet Explorera, ali već tada je bilo jasno da će se sve vrlo brzo promijeniti i to iz nekoliko razloga. Prvo, vjerovatno i najvažnije, Internet Explorer nikada ni približno nije bio toliko dobar kao Chrome, Firefox, Opera, pa i Safari, a drugo, čak je i sam Microsoft odlučio odustati od njega kada su predstavili Edge u sklopu Windows 10 operativnog sistema, piše portal Zimo.

K tome, sve je više korisnika uvidjelo kako je Google Chrome, uz sve svoje nedostatke, doista najkvalitetnije rješenje, pa je tako kraj 2016. Googleov web preglednik koristilo čak 56 posto svih korisnika!

Internet Explorer je pao na 21 posto s tendencijom nastavka pada, dok je Edge sa 2,8 posto koliko je imao na početku 2016. stigao na 5,3 posto na kraju godine, što je osjetno povećanje, ali i razočaravajući rezultat, jer je div iz Redmonda očekivao daleko više od svojeg novog web preglednika.

Edge je, naravno, daleko bolji od Internet Explorera (cinici će reći kako to i nije problem) ali ni izbliza nije toliko dobar da bi se ozbiljnije nosio s Chromeom. A upravo je Google Chrome prošle godine potvrdio apsolutnu dominaciju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa