Google Chrome 10: Vaše računalo ga neće ni osjetiti

Otprilike dva tjedna, dan više-manje, je trebalo Googleu da nakon izbacivanja Chromea 9 plasira i beta verziju desetog izdanja Chromea. Poboljšanja bi, piše Webmonkey, trebala biti značajna. Primjerice, novi će Chrome imati i novi V8 JavaScript, koji bi trebao biti 60 posto brži od onog u devetk, piše dnevno.hr.

Tako bi Chrome, koji je ovako i onako na glasu kao najbrži pretraživač, postati još brži i time stvoriti probleme za dugo očekivani Firefox 4 ili IE 9. No to nije sve.

Novi Chrome bi trebao i puno manje opterećivati vaš procesor. Google je ugradio eksperimentalnu podršku za HTML5 video pogonjen s vašeg grafičkog procesora, time rasterećujući CPU za 80 posto.

Puno je to postotaka, Google. Ali dobro. Nastavljamo: Chrome 10 bi trebao podržavati sinkroniziranje lozinki, jednom lozinkom koja bi zamijenila sve ostale, tamo gdje su potrebne. Tu će biti i nova tražilica, kojom će se moći brzo 'navigati' opcijama za podešavanje vašeg pretraživača.

Sve u svemu, desetka bi trebala biti gotova za šest tjedana. Da. Znamo. 'Znači do kraja godine smo na Chromeu 67?', pitate se?

Aha, da, evo vam i LINK za download bete.