Gdje su mama i tata? Na Facebooku, kao i obično

Nova je studija otkrila da 62 posto roditelja posjećuje Facebook nekoliko puta tjedno te da provode u prosjeku šest sati tjedno sa svojim online prijateljima, piše Daily Mail pozivajući se na istraživanje britanske medijske agencije Different.

ntervjui s više od tisuću odraslih osoba otkrili su da mame i tate provode sve više vremena na internetu, a online zajednice su im prvi izvor savjeta o roditeljstvu.

Žene su uglavnom tvrdile da na internetu najčešće pokušavaju pronaći načine kako bi poboljšale obiteljski život, a istraživanje je pokazalo da su očevi na netu zbog zabave i hobija.

'Moderne majke imaju sve manje vremena, pa koriste internet kao način da ubrzaju svoj život. Tako kupuju online, upravljaju kućnim financijama i traže savjete o djeci, gdje na forumima i grupama mogu pronaći korisne i izravne savjete i podršku', tumači rezultate Carrie Grafh iz agencije koja je provela istraživanje.

Studija je pokazala da su žene sklone koristiti internet kad njihova djeca odu na spavanje ili dok gledaju televiziju. Druga je studija je utvrdila da prosječan roditelj pošalje 600 poruka godišnje da bi komunicirao sa svojom djecom.

izvor: tportal.hr