Facebookov Timeline dostupan svima!

Facebook
Tako će, osim dosadašnje slike profila, korisnici na Timelineu moći staviti i još jednu veliku sliku koja će zauzimati gornji dio stranice, zanimljivi sadržaj (npr. linkovi, spotovi, slike i slično) sada će se moći istaknuti tj. povećati, dok će se nebitne stvari moći lako sakriti.

Ispod glavne slike sada se nalaze informacije o prijateljima, fotografijama, mjestima na kojima ste se prijavili, likeovima i aplikacijama, a posebno je zanimljiva opcija Activity Log na kojoj se nalaze podaci o svim vašim aktivnostima na ovoj društvenoj mreži - od početka korištenja Facebooka pa do danas te s tog mjesta možete uređivati, skrivati i brisati sadržaj, odnosno odrediti kome će taj sadržaj biti vidljiv (samo vama, prijateljima, svima, itd.).

Kako bi aktivirali Timeline potrebno je otići na stranicu Introducing Timeline te tamo kliknuti na 'Get it now' ili možete čekati dok se ne pojavi obavijest na vašem profilu. Osim na samoj internetskoj stranici, Timeline je od danas dostupan i na Androidima te na mobilnoj Facebookovoj stranici, piše  Dnevnik.hr. .

S obzirom da je Timeline do sada izazvao brojne kontraverze oko postavki privatnosti, Facebook je na svom službenom blogu objavio da će korisnici prvo imati testni period od sedam dana tijekom kojeg će njihov sadržaj na Timelineu biti vidljiv samo njima, dok će ostalima biti vidljiv stari profil.

Tijekom tog testnog perioda korisnici se mogu upoznati s ovom novom opcijom, a tko želi može je aktivirati i prije isteka roka od sedam dana.