Facebook zna kada ćete prekinuti vezu

Naime, sudeći prema grafikonu, čiji je autor David McCandless, koji prikazuje mijenjanje statusa korisnika društvene mreže s godišnjim dobima, možete saznati koja su najčešća razdoblja prekidanja veza, piše Tportal.hr.

Zajedno s kolegom Leejem Byronom, McCandless je pretražio 10 tisuća statusa na Facebooku u kojima se spominje fraza 'prekid' ili 'prekinuli smo'. S obzirom na rezultate, McCandless tvrdi da postoje dva razdoblja u godini kada je najvjerojatnije da ćete biti ostavljeni.

Prvo je najkritičnije razdoblje dan nakon Valentinova, blagdana kada parovi vole definirati svoju vezu. Masovni prekidi događaju se i dva tjedna prije zimskih praznika, kao i pred proljetne praznike što autori krivulje nazivaju i 'proljetnim čišćenjem', koje se uglavnom odnosi na američke studente koji u tom razdoblju odlaze tulumariti, pa ne žele obvezu.

Najčešći dan u tjednu za prekide ističe se ponedjeljak. Vrlo čest dan za prekid je 1. travnja kada do prekida dolazi između parova kojima se šale i podvale partnera očito nisu svidjele.

Drastični pad prekida vidi se za Božić i Novu godinu. Autori grafikona objašnjavaju kako je okrutno prekinuti s nekim tijekom Božića, stoga će oni koji strahuju od prekida ipak moći na miru otvoriti božićni poklon.