Facebook mijenja postavke za privatnost

Mark Zuckerberg, direktor Facebooka, najavio je niz promjena koje će omogućiti korisnicima veću kontrolu nad njihovim profilima te bolju privatnost njihovih podataka.

Kao jednu od važnijih postavki, najavio je mogućnost potpune zabrane pristupa Facebook aplikacija osobnim podacima korisnika.

Zuckerberg je na Facebookovom blogu naveo novu postavku koja će zauvijek promijeniti vaše gledanje na najpopularniju društvenu mrežu te vam omogućiti da izaberete tko će sve moći vidjeti sadržaje koje stavljate na profil.

Ukoliko ne želite da vam se na web stranici koju posjećujete prikazuju sadržaji generirani na temelju vašeg Facebook profila, moći ćete u potpunosti isključiti mogućnost personaliziranih sadržaja.

Nevedeni noviteti zasigurno predstavljaju važnu novinu u svijetu društvenih mreža, i to u trenutku kada su mnogi ogorčeni korisnici zbog gubitka privatnosti, bili na rubu ostati ili ne, prenosi netokracija.com.

Facebookov tim napokon je shvatio da više nije vrijeme za šalu, a hoće li mu se isplatiti ovakva novina, ovisi isključivo o vama.