Facebook istine

2. Facebook zajedno sa najmanje 50 najvećih Internet site-ova prati sve vaše on line aktivnosti. Ako ste mislili da to što sjedite sami u sobi i pretražujete porno site-ove niko ne zna, varate se!

3. Mark Zuckerber je najmlađi milijarder na svetu. Oko 30 % dionica Facebooka je u njegovom vlasništvu što vredi oko 1.5 milijardi dolara.

4. Mark Zuckerber je odbio prije da proda Facebook za skoro milijardu dolara. I nije se pokajao.

5. Facebook je prepustio 1.6 % dionica Microsoftu za 240 miliona dolara. To znači da Microsoft ima pristup svim Facebook informacijama.

6. Zašto Facebook vrijedi toliko? Zato što je prepun privatnih informacija za svih 100 miliona aktivnih korisnika. Facebook zna šta volite, zašto to volite i gdje to kupujete...

7. Kako Facebook umije da vam ponudi reklamu koja vas zanima? Zato što ima dovoljno informacija o vama i vašim preferencijama.

8. Facebook je po zakonima EU potpuno nelegalan zato što krši sva moguća ljudska prava. Ali, pošto je smješten u USA to uopće nije bitno.

9. Facebook je unio revoluciju u sustav globalnog poslovanja, omogućavajući razvoj najnaprednijeg sustava direktnog marketinga na svetu. Time što ga koristite i vi ste dio globalne cyber ekonomije.

10. Facebook će i ako obrišete profil sa partnerskim site-ovioma nastaviti da prati vaše aktivnosti na Internetu. Facebook se ne može zaustaviti.

Izvor: Domino