Društvene mreže nose sa sobom i nova pravila prekida

Mnogi kažu da si zaista u vezi tek kad to službeno obznaniš na svojem Facebook statusu. Vas dvoje ste si odjednom face-frendovi; tvoji frendovi postaju njegovi/njeni frendovi i obrnuto; ostavljate si komentare na sve statuse i objave i cijeli "community" zna da ste zajedno.

Ali onda veza pukne... 

I bez obzira na razlog prekida, kao što "očistite" svoj offline život od partnerove pristunosti, isto bi trebali napraviti i u online svijetu.

Slijedeći navedenih 5 pravila ponašanja, prekid će biti manje bolno iskustvo:

1. Maknite partnera sa liste prijatelja - čak i ako ćete u nekoj budućnosti ostati prijatelji, period nakon prekida u kojem su emocije i dalje uzburkane najbolje je provesti izvan konstantnog uvida u partnerov život. Priznajte sami sebi, čak i ako ste vi bili ta/j koja/i je prekinula/o, ne želite vidjeti partnerov status u kojem piše kako se u subotu razvalio i mrak zabavljao...

2. Ne pišite o prekidu na društvenim mrežama - bez obzira da li ste vi prekinuli ili ste bili ostavljeni, pa ste povrijeđeni, taman da je i najveći gad/ura na svijetu, nemojte o tome pisati na društvenim mrežama. Ne iznosite prljavo rublje u javnost jer to govori više lošeg o vama, nego o bivšem partneru.

3. Nemojte očekivati da cijela mreža bira - to što ste vi maknuli bivšeg partnera sa liste prijatelja, ne znači da to moraju napraviti i svi vaši prijatelji, odnosno, ne očekujte od svih prijatelja da biraju između vas i bivšeg partnera. Takvo nešto možete očekivati samo od najboljih prijatelja s kojima se družite i u privatnom životu, ali i tu ovisi od situacije do situacije pa dopustite prijateljima da na temelju određene situacije sami donesu tu odluku.

4. Ne upuštajte se u online rasprave - rečenice koje su nam napisane na ekranu, bez popratnog zvuka/slike, često mogu biti krivo protumačene ili izazvati u nama bijes koji je možda čak i neopravdan. Komentiranje u trenutku bijesa lako može dovesti do rasprave pune bolnih uvreda i prostota koje neće ostaviti lijepu sliku ni o vama, ni o partneru, a samo će donijeti još više boli.

5. Promjenite sve lozinke - velika je šansa, pogotovo ako ste bili u dužoj vezi, da vaš  bivšipartner zna neke ili sve vaše lozinke za pristup mailu ili društvenim mrežama. Odmah nakon prekida ih promjenite. Zadnje što vam treba je ljubomorni partner koji kontrolira svu vašu komunikaciju.

 ljubavje.com