Djeca radije pitaju Google za pomoć, nego roditelje

... ona će se prije obratiti Googleu za pomoć nego svojim roditeljima, pokazalo je istraživanje. Većina britanske djece u dobi od 6 do 15 godina starosti prvo će potražiti pomoć na tražilici. Naime, 54 posto njih izjavilo je da će prije upitati Google nego svoje roditelje ili učitelje.

Samo jedna četvrtina djece odgovorila je da bi se prvo obratila roditeljima, a tek potom Googleu, dok bi se učiteljima obratilo samo 3 posto djece.

Istraživanje je provela organizacija Birmingham Science City. Rezultati istraživanja upućuju na to da se mladi ljudi danas lakše koriste digitalnim izvorima informacija, nego tradicionalnim izvorima kao što su primjerice, enciklopedije. Naime, gotovo polovica djece (45%) nikada se nije služila tiskanom enciklopedijom, a gotovo petina njih nikada se nije koristila tiskanim rječnikom. Većina učenika, njih 91 posto koristi se tražilicama, a njih polovica (47%) koristi ih najmanje pet puta na dan.

"S djecom koja danas rastu u okolini u kojoj je digitalna tehnologija prihvaćena kao standard, želimo vidjeti kako to utječe na njihov pristup istraživanju", objasnio je dr. Pam Waddell, direktor Birmingham Science City.

"Nije nikakvo iznenađenje da će - zbog činjenice da su im odgovori servirani na dodir tipke - mladež češće pitati Google nego svoje roditelje, prijatelje ili učitelje".

Prema dr. Waddellu, ovo nije nužno loše. Ovakvi rezultati istraživanja pokazuju nam koliko je djeci uobičajena današnja digitalna tehnologija i kako se ona ugodno osjećaju dok je koriste.

"Djeca, bez obzira na to u kojoj generaciji odrastaju, imaju znatiželjnu prirodu, tako da je to što mogu koristiti novu tehnologiju za istraživanje pozitivan znak za budućnost", smatra dr. Waddell.

Izvor: net.hr