6 navika online kupovine koje biste trebali izbjegavati

6 navika online kupovine koje biste trebali izbjegavati
Kao i sve ostalo u životu kupovina preko neta nije uvijek savršeno sigurna. Uvijek postoje opasnosti, jednako kao što postoji uvijek opasnost i da će vam netko u dućanu ukrasti novčanik iz torbe. No, na svu sreću postoje načini kako se možete zaštiti (i svoje financije) od manje poštenih pojedinaca koji samo traže način da vam otmu vaš teško zarađen novac.

Ovo su 6 navika online kupovine koje morate izbjegavati:

1. Kupovanje od osoba ili kompanije koje nisu provjerene

Prije nego se upustite u kupnju, pročeprkajte malo po internetu o toj stranici/webshopu, kakvi su komentari, iskustva kupaca... U pravilu ćete uvijek naići na pohvale ili pokude, pa lako možete vidjeti radi li se o pouzdanom prodavaču. Najbolje bi bilo da kupujete samo od stranica s kojima vi ili netko koga dobro poznajete imate dobra iskustva. Ne zaboravite da postoje mrežne stranice koje vas mogu uvući u zamku i izgledaju kao da su legitimne, ali nisu. U navedenom slučaju dodatno provjerite telefonski broj ili fizičku adresu prodavatelja da se uvjerite u pouzdanost mjesta za kupnju.

2. Ne koristi se siguran sajt

Nikad ne biste smjeli koristiti webshop gdje je URL običan http://. Kupovina je sigurna jedino ako se na adresnoj traci vide oznake https protokola, adrese počinju s https:// umjesto http:// (uočite dodatni s) ili je ondje ikonica zatvorenog lokota, ili pak zelena boja adresne trake. To je znak da sa serverom komunicirate na siguran način (podaci koje izmjenjujete sa serverom su enkriptirani).

3. Dijeljenje previše informacija

Legitimne, poštene kompanije nikad vas neće zatražiti informacije o vašem računu ili broj kartice preko maila ili u običnoj komunikaciji s vama. Oni će ti učiniti samo putem webshopa i to onog gdje se u adresnoj traci vide oznake https protokola. I općenito nemojte davati previše informacija, osim broja kartice dovoljno je tek ime, prezime i adresa i to samo na za to predviđenom mjestu u provjerenom webshopu. Ne zahtijeva li se izričito od vas tijekom postupka provođenja online kupnje da unesete broj mobilnog ili fiksnog telefona ili adresa, nemojte niti davati te podatke. Da ne govorimo o vrstama informacija kao što su bračni status, rođendan i sl.

4. Koristite tuđe računalo ili računalo na javnom korištenju

Javna računala, primjerice u hotelima, internet cafeima i knjižnicama su dobra za surfanje po netu, ali ne i za osjetljive stvari - kao što su logiranja, lozinke i utipkavanje brojki kreditnih kartica. Jer, moguće je da računalo na sebi ima spyware koji bilježi vaše podatke (nešto slično kao i vaše računalo koje pamti lozinke). I ne koristite javne Wi-Fi mreže jer stavit ćete se u ozbiljan rizik. Također budite sigurni, ako imate Wi-Fi kod kuće da je zaštićen sigurnom lozinkom.

5. Ignoriranje pravila privatnosti

Ako dajete svoje osobne detalje, čak i ime, adresu i broj telefona, trebali biste znati kako taj sajt namjerava iskoristiti te informacije. Na dnu svake stranice s web prodajom se nalazi link gdje piše "pravila privatnosti", "privacy", "legal" ili "privacy policy". Posebice pripazite na pravila privatnosti tipa: Zadržavamo pravo na prijenos vaših kontaktnih informacija našim partnerima. Pročitajte pravila, koliko god to naporno bilo, i budite sigurni da se slažete sa svime napisanim.

6. Zbog nepažnje postanete žrtva phishing prijevare

Phishingom su svi pokušaji krađe identiteta putem lažnih poruka elektroničke pošte, instant messengera i web stranica. Uglavnom se otimaju korisnički računi na instant messenger servisima i e-mail računi radi (najčešće bezopasnog) oglašavanja i daljnjeg viralnog širenja lažnih poruka, no phishing vam može napraviti i ogromnu materijalnu štetu ako ste povjerili svoje PIN-ove, brojeve kreditnih kartica i slične važne osobne podatke.

Izvor: zena.hr