Proučavala je 600 milijunaša i uočila jednu veoma zanimljivu stvar kod svih njih

facebook

Otkrila je da nijedan čimbenik ne igra toliku ulogu u akumuliranju novca kao onaj gdje odlučite živjeti. Većina milijunaša koje je proučavala ne posjeduje dom koji vrijedi više od 5 posto njihove ukupne neto vrijednosti.

Čak i neki visokoprofilirani, ultrabogati ljudi poput Marka Zuckerberga i Serene Williams kupili su kuće daleko ispod njihovih stvarnih mogućnosti. Ako živite u skupoj kući, u bogatom susjedstvu, veća je vjerojatnost da ćete preuzeti potrošačke navike svojih susjeda i manje je vjerojatno da ćete akumulirati bogatstvo kroz to vrijeme.

Primjerice, Mark Zuckerberg živi u domu koji vrijedi oko 0.01% njegova ukupnog bogatstva. On je svoj dom u Palo Altu platio oko 7 milijuna dolara. Usporedite li to s njegovim bogatstvom koje se procjenjuje na 62,9 milijardi dolara - to i nije pretjeran iznos.

Evan Spiegel, osnivač Snapchata, svoj je dom u L.A.-u koji dijeli s manekenkom Mirandom Kerr platio oko 12 milijuna dolara. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 2,2 milijarde dolara.

Serena Williams svoj je dom kupila 2017. godine, za oko 6,7 milijuna dolara. Njezina neto vrijednost je oko 180 milijuna dolara.

Izvor: index.hr