PROMO  UNIQA Osiguranje podržalo rad udruženja POMOZI.BA

pomozi ba, uniqua osiguranje, UNIQUA, humanitarna pomoć

UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo završava poslovnu godinu u duhu društveno odgovornog poslovanja donacijom od 18.000 KM Udruženju POMOZI.BA.

Tradicionalno, UNIQA Osiguranje obilježava predstojeće praznike uručivanjem prigodnih poklona klijentima i poslovnim partnerima. Međutim, ove godine sredstva za poklone su usmjerena na skupine društva kojima je pomoć najpotrebnija u ovom trenutku. Donacija je upućena ka jednoj od najvećih humanitarnih organizacija u Bosni i Hercegovini s ciljem da se unaprijedi rad Udruženja, poboljšaju uslovi za njihove korisnike i doprinese njihovoj ljepšoj svakodnevnici.

S obzirom na hladne vremenske uslove, 3.000 KM donacije UNIQA je usmjerila na projekat nabavke ogrijeva za socijalno ugrožene porodice, dok je 15.000 KM planirano za podršku projeka „Obrok za sve 2022“.

Adela Čomić, menadžerica projekta „Obrok za sve“, prilikom uručivanja donacije, istakla je: „POMOZI.BA u vlastito i u ime svih korisnika izražava izuzetnu zahvalnost UNIQA Osiguranju i partnerima, na ovoj značajnoj donaciji, kojom se osiguravaju kvalitetni obroci u početku nastupajuće godine i omogućavaju tople prostorije za veliki broj korisnika. POMOZI.BA ponosno je da je upravo naš rad prepoznat kao vrijedan podrške te se nadamo da ćemo nastaviti zajedno pomagati našoj zajednici, kroz brojne projekte, a naročito i kroz „Najbolji obrok u mjesecu“, koji ima za cilj prikupljanje sredstava za liječenja, sve u korist naših sugrađana.“

UNIQA Osiguranje je fokus ovogodišnjih aktivnosti društvene odgovornosti stavila na pomoć djeci bez roditeljskog staranja i djeci oboljeloj od malignih oboljenja. Ovom dodatnom donacijom pred novogodišnje praznike upotpunilo je svoju misiju pod sloganom „živimo bolje zajedno“,  s nastojanjem da kroz društveno odgovorni način rada doprinese boljitku zajednice u kojoj posluje.