PROMO  U akciji 'Zajedno za naše šume' Intesa Sanpaolo Banke posađeno 5000 sadnica

Intesa Sanpaolo Banka,akcije pošumljavanja,ŠGD Šume Hercegovačko-neretvanske

Intesa Sanpaolo Banka na Dan planete Zemlje 22. travnja ove godine pokrenula je društveno odgovornu kampanju pod nazivom Zajedno za naše šume. Kampanja je sprovedena na način da su klijenti otvaranjem tekućeg računa u ovoj banci, između ostalog, stekli pogodnost da se u njihovo ime posadi jedno drvo. S tim u vezi, danas su se u regijama Mostar, Sarajevo, Zenica, Banja Luka i Tuzla održale akcije pošumljavanja, a gdje su u ime klijenata posađene sadnice smreke, crnog i bijelog bora, te javora.

"Intesa Sanpaolo Banka do sada je organizirala nekoliko akcija pošumljavanja, ali na ovu smo jako ponosni upravo iz razloga što je najmasovnija tj. realizira se u 5 regija u kojima Banka posluje. Također, ono što je bitno jeste da su i novi klijenti Banke ocijenili ovu kampanju kao izrazito pozitivnu, kako u pogledu inovativnosti, tako i u pogledu društvene odgovornosti", izjavila je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke, te dodala: "Današnja akcija pošumljavanja realizirana je zajedno sa kompanijama koje upravljaju šumskim područjima, a posađene sadnice ustvari predstavljaju dobrodošlicu našim novim klijentima u Banku. Raduje nas i činjenica što kroz ovakvu akciju ostavljamo nešto dobro lokalnoj sredini, ali i budućim generacijama".

Akcija pošumljavanja realizirana je uz pomoć zaposlenika Intesa Sanpaolo Banke, koji su u svojstvu volontera zajedno sa zaposlenicima Sarajevo šuma, JP Šume TK, Šume Hercegovačko-neretvanske, Šumskim privrednim društvom ZE-DO Kantona, te kompanijom Šume Republike Srpske zasadili 5.000 novih sadnica.  Sadnice su zasađene na Ilinčici u Tuzli, brdu Hum u Mostaru, Stranjanskoj rijeci kod Zenice, u mjestu Dejčići kod Sarajeva, te na Ponirima u Banjoj Luci. Kroz ovu akciju Intesa Sanpaolo Banka obezbijedila je da se s ovim sadnicama poboljša ekološka slika BiH, ali i kvalitet zraka za buduće generacije.