PROMO  Sport Vision kompanija nastavlja podizati ekološku svijest potrošača

Sport Vision,ekološka svijest,VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI,Eco Vision,eco kutije

Sigurno ste primjetili da se veći broj pojedinaca, ali i poduzeća interesira i uključuje u aktivnosti povezane s očuvanjem naše okoline i biodiverziteta. Svijest o značaju očuvanja planete Zemlje i posljedicama koje je prouzrokovalo neekološko djelovanje prethodnih desetljeća nikada nije bila izraženija. 

Mnogo je toga što se treba popraviti, vremena je sve manje, ali ono što nas hrabri jest činjenica da je sve veći broj kompanija postao ekološki osviješten.
Sport Vision je jedna od domaćih kompanija koja već nekoliko godina nastoji biti lider ne samo u prodaji sportske obuće i odjeće, nego i lider u društveno odgovorinim aktivnostima i ekološkom načinu poslovanja. 

Posjetom u nekoliko njihovih prodajnih objekata primjetili smo zanimljivu postavku, kao i očigledno nastojanje da se istakne asortiman svih sportskih brendova koji svoje proizvode kreiraju od recikliranih materijala. Kontaktiranjem marketing tima kompanije saznali smo da su u svim Sport Vision radnjama obilježeni proizvodi najrazličitijih brendova koji su izrađeni od prirodnih, recikliranih ili ekološki prihvatljivih materijala, ali i to da su se oni potrudili krenuti korak dalje i da su prethodne godine postavili „eco kutije“ za prikupljanje stare obuće i odjeće.

Naime, Sport Vision kompanija je prethodne godine u okviru Eco Vision projekta postavila „eco kutije“ u nekoliko svojih radnji u cilju prikupljanja stare odjeće i obuće koja se dalje reciklira ili donira u humanitarne svrhe. Kako njihov PR tim kaže, sustav je jednostavan: „Osiguravanjem pogodnosti pri kupovini želimo potaknuti potrošače da doniraju obuću i odjeću koju ne nose“. Nakon sortiranja na upotrebljivo i neupotrebljivo u suradnji s humanitarnom organizacijom „ADRA“, upotrebljivo se donira u humanitarne svrhe, a neupotrebljivo se dalje prerađuje i reciklira u određene proizvode. „Na ovaj način ne samo da smanjujemo količinu otpada, zagađenje zraka nego i upotrebljivim artiklima dajemo novi život kroz doniranje.“

Sport Vision,ekološka svijest,VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI,Eco Vision,eco kutije
 
Za sada se „eco kutije“ za doniranje nalaze u Sport Vision i Buzz radnjama u Sarajevu (Sport Vision radnja na Ferhadiji i Buzz radnja u SCC-u) i Banjoj Luci (Sport Vision i Buzz radnja u Delta Planet-u i Sport Vision radnja u ulici Veselina Masleše), a cilj je da u narednim sezonama značajno povećaju broj kutija za doniranje, te samim tim više doprinesu smanjenju emisije CO₂ zagađenja. Potrošači već stvaraju naviku doniranja odjeće i obuće koju ne nose, a svijest o potrebi očuvanja okoline postaje sve veća. 

Ono što ističu iz Sport Vision tima jest da je ovo samo jedan mali dio aktivnosti koje rade u okviru projekta VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI. Obnova školskih sala, pošumljavanje, skupljanje otpada, eko trke i mnogo druge aktivnosti su bile i nastaviće da budu dio redovnih društveno odgovornih aktivnosti Sport Vision kompanije. 

Možda je baš sada prilika da se i vi priključite Eco Vision pokretu i date prednost ekološki prihvatljivim artiklima pri narednoj kupovini, jer samo zajedno možemo učiniti da ova planeta ponovo bude zdrava okolina za život.