PROMO  Sarajevski kiseljak ulaže milijun i 300 tisuća konvertibilnih maraka u bolje uvjete zaposlenika

sarajevski kiseljak

Stipe Bevanda, direktor Sarajevskog kiseljaka potpisao je novi kolektivni ugovor s Mehmedom Avdagićem, predsjednikom sindikata PPDIVUT BiH. Novi kolektivni ugovor donosi poboljšanja radnih uvjeta i materijalnih prava za zaposlenike, a  ukupna vrijednost dogovorenih dodatnih prava zaposlenika za 2024. godinu iznosi milijun i 300 tisuća BAM. Promjene uključuju povećanje osnovnih plaća, prelazak na transparentnije obračune plaća, povećanje naknade za ishranu te izjednačavanje regresa sa 70% prosječne plate u BiH.


Ovaj kolektivni ugovor predstavlja važan korak za našu kompaniju i zaposlenike te je on najbolji pokazatelj našeg kontinuiranog usmjerenja na osiguranje boljih uvjeta rada. Njime nismo samo unaprijedili materijalne uvjete za naše zaposlenike, već smo postavili i važne temelje za dugoročni prosperitet i zadovoljstvo svih članova našeg tima te stvaranje okruženja u kojem svaki zaposlenik može rasti i razvijati se. Ponosni smo što možemo pružiti sigurnost i podršku našim zaposlenicima, jer vjerujemo da su oni srce i snaga naše kompanije.“,  izjavio je Stipe Bevanda, direktor Sarajevskog kiseljaka.


Osim financijskih beneficija, Sarajevski kiseljak kontinuirano radi na unapređenju radnih uvjeta i osiguravanju zadovoljstva svojih zaposlenika. Kompanija se četiri godine zaredom pozicionirala među top tri poslodavca u BiH u sektoru prehrane, a ove godine je zauzela prvo mjesto u ovoj kategoriji. Fokus na brigu za socijalno najosjetljivije skupine zaposlenika, ključna i deficitarna radna mjesta te povećanje vrijednosti smjenskog i minulog rada dodatno podižu konkurentnost kompanije na tržištu rada. 


Sarajevski kiseljak koji posluje u sustavu Fortenova grupe, proizvođač je prirodne mineralne vode i široke palete bezalkoholnih pića, koji uz ulaganja u svoje zaposlenike, ulaže i u modernizaciju proizvodnih pogona i inovacije u proizvodnji, širenje proizvodnih kapaciteta te podizanje svoje konkurentnosti na lokalnim i izvoznim tržištima.