PROMO  Prva pizza Napoletana u Hercegovini, od 1.9. u Mostaru

Peperino Mostar
PR

Jeste li se ikada pitali kako izgleda izvorna pizza i odakle uopće potječe?

Želite li probati originalnu pizzu?

Uskoro ćete imati priliku uživati upravo u takvoj pizzi pod nazivom NAPOLETANA, točnije u pizzeriji PEPERINO koja svim ljubiteljima pizze otvara vrata 01.09. u 18:00 sati. Peperino se nalazi u sklopu SPC-a Rondo u Mostaru, na istoj lokaciji gdje je do sada bio Ajduk pizza&bar, odmah pored generalnog konzulata Rep. Hrvatske.

Pizza Napoletana

Napoletana je prva prava pizza od koje je sve počelo, a dobila je naziv po talijanskom gradu Napulju odakle i potječe. Prve pizze Napoletane nose nazive Margherita (po talijanskoj Kraljici Margheriti) te Marinara.

Napoletana se od tada priprema specijalnim postupkom i strogo kontroliranim sastojcima: isključivo s mozzarellom, San Marzano rajčicama, s nekoliko listova svježeg bosiljka, te ekstra djevičanskim maslinovim uljem.  Svi sastojci, od brašna (pšenično brašno Tip 0), preko soli (morska sol), pivskog kvasca (koji mora biti u točno određenim malim količinama), pa do sastojaka na samoj pizzi... sve mora biti birano i sa zemljopisnim podrijetlom. I peć mora biti posebna, da se postigne gotovo savršena imitacija vulkanskih peći podno Vezuva. Temperatura unutar nje mora biti mnogo viša nego ona na kojoj se priprema obična pizza. Napoletana se peče samo 60 do 90 sekundi na temperaturi od preko 480°C! A tijesto bi trebao “mirovati” i do 36 sati prije nego li uđe u pećnicu.

Pizza Napoletana ima zaštićeno zemljopisno podrijetlo u Europskoj Uniji, a umijeće napuljskih pizza majstora (Pizzaiuola) upisano je u UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine.

Peperino Mostar

Peperino – prvi u BiH

Peperino nudi svojim gostima posebno iskustvo zdrave hrane, jer se strogo drži izvornog načina pripreme i sastojaka Napoletane. Kao takav, Peperino je prvo mjesto u BiH koje ispunjava sve potrebne uvjete i koji nudi zbilja posebnu vrstu pizze, kojom će ljubitelji pizze biti oduševljeni.

U razvoju potrebnih vještina za pripremu najbolje moguće Napoletane pomogao je poznati Marin Vanjak, vlasnik zagrebačke kultne pizzerije O'Hara i ambasador Napoletane na Balkanu.

Otvorenje

Ako želite isprobati pravu kvalitetnu, zdravu i originalnu pizzu Napoletanu - posjetite Peperino od utorka 01.09. 2020. od 18:00 sati i priuštite si posebno iskustvo pizze Napoletane.

Više informacija o Peperinu i Napoletani potražite na službenim Facebook i Instagram stranicama.