PROMO  NOVA GODINA, NOVI POSAO? Evo kako donijeti pametne odluke o budućnosti svoje karijere

luppa

Ako ste jedni od onih koji u novu godinu vole ući s velikim odlukama i čvrstim planom, na tržištu za vas postoji alat koji vam može pomoći donijeti informirane odluke o sljedećim koracima u vašoj karijeri. Ako razmišljate o promjeni u idućoj godini, nastavite čitati!

Radi se o Personal Luppa upitniku za dubinsko istraživanje i analizu zadovoljstva i angažiranosti na trenutnom radnom mjestu. Upitnik je razvila tvrtka Luppa, a dobra je vijest kako je njegovo korištenje – potpuno besplatno! 

Znamo što ćete reći – već vam je poznato zadovoljstvo svojim poslom i poslodavcem. I dok je ta činjenica istinita, ono što ovaj upitnik ipak može ponuditi baš svakome je detaljna analiza zadovoljstva kroz različita relevantna područja, stučnog naziva “dimenzije”. Naime, naše ukupno zadovoljstvo radnim mjestom ovisi o mnogo čimbenika, a oni se mogu kategorizirati u 12 dimenzija: promjene i inovacije, angažiranost, suradnja, ravnoteža poslovnog i privatnog, komunikacija, uvjeti rada, učenje i razvoj, vizija i smisao, autonomija, rukovođenje, organizacija posla te lojalnost. Personal Luppa alat daje uvid u razinu zadovoljstva svake od navedenih dimenzija na skali ocjena od 0 do 5.

Međutim, prava vrijednost za svaku zaposlenu osobu koja razmišlja o vlastitoj karijeri, pa tako i eventualnoj promjeni, jest usporedba vlastitih rezultata zadovoljstva s prosjekom tržišta na kojem je osoba zaposlena te prosjekom industrije u kojoj radi, koje Personal Luppa također dostavlja.

Personal Luppa upitnik sastoji se od 100-njak pitanja na koje se odgovara na skali od “u potpunosti se ne slažem” do “u potpunosti se slažem” te je za njegovo ispunjavanje potrebno 15-ak minuta. Popunjavanjem upitnika, kroz nekoliko minuta na mail adresu stići će vam detaljna analiza koja uključuje vaše rezultate zadovoljstva kroz 12 dimenzija te prosječne rezultate tržišta i industrije. U analizu je uključena i ocjena razine vaše angažiranosti koja ujedno vas ujedno smješta u jednu od kategorija zaposlenika: demotivirani, neutralni ili angažirani. 

Na temelju dobivenih podataka, jednostavno se mogu donijeti informirane i pametne odluke o budućim koracima u karijeri. Primjerice, možete uvidjeti kako je vaše općenito zadovoljstvo niže u odnosu na prosjek industrije u kojoj radite, no vaše zadovoljstvo plaćom ipak je iznad prosjeka te na temelju toga odlučiti kako ćete karijeru nastaviti u nekoj drugoj industriji. Ili ćete, pak, uvidjeti kako su drugi zaposleni u vašoj industriji vrlo zadovoljni mogućnostima za razvoj, koje su vama vrlo bitan kriterij, koji na trenutnom random mjestu nije na zadovoljavajućoj razini – u tom ćete slučaju donijeti odluku da ćete promijeniti poslodavca, ali ćete ostati u istoj industriji kao i dosad. 

I zato, iako je točno da je svatko već svjestan razine svog (ne)zadovoljstva na trenutnom radnom mjestu, dubina, količina i vrijednost informacija koje svaka osoba može dobiti ovom analizom gotovo je neograničena. 

Za sve one koji žele dobiti detaljnu analizu vlastitog zadovoljstva, saznati koliko su drugi zaposleni zadovoljni na svojim radnim mjestima, ili donijeti važnu novogodišnju odluku o svojoj karijeri pametno – Personal Luppa uptnik možete ispuniti ovdje u 15-ak minuta, potpuno besplatno. 

Sretne novogodišnje odluke želi vam Luppa!