PROMO  Bonitetna kuća „CompanyWall“ omogućila besplatno korištenje financijske platforme

poslovne odluke, financijski podaci, company wall, tržište, konkurencija

CompanyWall“, regionalna bonitetna kompanija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, omogućila je slobodan pristup svojoj bazi financijskih podataka, tako da je svi privredni subjekti mogu besplatno koristiti. Kako prenosi Biznis.rs, poduzetnici i firme iz Bosne i Hercegovine, posebno oni na čije je poslovanje negativno utjecala pandemija korona virusa, sada mogu da dođu do provjerenih informacija o financijskom stanju i poslovanju potencijalnih klijenata i suradnika i na taj način poboljšaju svoje učinke. Ekonomija je pogođena kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou, stoga je uspješno poslovanje pravi izazov u ovo doba, a ovakvi financijski alati su upravo ono što može najdirektnije da pomogne biznismenima.

Financijski asistent „CompanyWall business“ tumači i razvrstava podatke, odnosno od baze općih poslovnih podataka pravi bazu pametnih podataka. Program je jednostavan za korištenje i sadrži popis svih registriranih privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini. Jednim klikom se otkriva ko kome i koliko duguje i razmrsuju se zapetljane vlasničke strukture. U formi bonitetnog izvještaja dostavljaju se i pouzdani podaci o likvidnosti i solventnosti potencijalnih suradnika. 

„Ova platforma kompanijama u regiji pruža mehanički preciznu sliku o poslovnom okruženju, veoma je jednostavna za upotrebu, a sve financijske analize neophodne za povezivanje sa novim klijentima su na dohvat ruke. Tu privredni subjekti mogu da provjerom njihovih potreba i likvidnosti poboljšaju efikasnost rada analizom financijskih podataka. To je slučaj jer imamo tim stručnjaka koji temeljno prikuplja, analizira i obrađuje podatke, tako da još od 2013. godine svakodnevno obogaćujemo ovu bazu surađujući sa klijentima na više različitih tržišta u Europi. „Pozivam sve poslovne ljude da unaprijede donošenje svojih odluka u poslovanju uz CompanyWall Business“, izjavila je Maja Kljun, izvršna direktorica bonitetne kompanije.

Ovako temeljni financijski podaci su izuzetno vrijedni, što razumiju svi koji se bave bilo kakvim poslovanjem, a sada je ova usluga svima dostupna potpuno besplatno i bez ikakvih obaveza. U kriznim momentima, kao što je period pandemije, privredi je neophodna pomoć, a na ovaj način će možda i oni koji do sada nisu imali prilike moći da dođu do informacija koje su neophodne svim učesnicima u svijetu biznisa današnjice.

„Podaci o bonitetu i bonitetne ocjene su neophodan ekonomski instrument koji se koristi u suvremenom poslovnom svijetu kao vjerodostojna rejting pozicija poslovanja kompanije. Tako se ubrzavaju i pojednostavljuju donošenje poslovnih odluka pri izboru poslovnog partnera, analiza konkurencije i procjena rizika. Ti podaci predstavljaju podršku u postupku financijske analize svakog privrednog subjekta“, rekla je direktorica kompanije „CompanyWall“ Maja Kljun.

Bonitetni izvještaji na platformi CompanyWall Businesssadrže relevantne podatke o kompanijama kao što su precizna vlasnička struktura, financijski podaci i informacije o blokadama, nekretninama i njihovoj opterećenosti i stvarnom kapacitetu pretraživane firme. Na ovaj način se privrednim subjektima daje uvid u sve prednosti i mane konkurenata, stoga korištenje ove usluge ima neizmjerni značaj za svakog biznismena.

poslovne odluke, financijski podaci, company wall, tržište, konkurencija

Certifikat bonitetne izvrsnosti je dokaz likvidnosti, dobrog i pouzdanog poslovanja, a samim tim i kvalitetnog rada. Najboljim firmama „“ dodjeljuje ovaj certifikat kao znak i garanciju dobrog i postojanog poslovanja. Na samom website-u, na osnovu bonitetne ocjene, svi korisnici vide u kakvom je stanju firma, na osnovu čega mogu CompanyWall da donesu značajne odluke. Izbor poslovnog partnera je ključan, a u tome pomažu analize konkurencije, likvidnosti i kreditne sposobnosti.

CompanyWall“ je društveno odgovorna kompanija koja ovim postupkom želi da doprinese što bržem oporavku privrede i obnavljanju privrednih aktivnosti nakon ekonomske krize nastale uslijed posljedica Covida-19. Pristup financijskim podacima doprinijet će uspostavljanju normalnog funkcioniranja najrazličitijih biznisa i obezbijedit će lakše i preciznije donošenje ispravnih poslovnih odluka. Zato svojim klijentima, ali i drugim privrednim subjektima, besplatno otvara slobodni pristup platformi „CompanyWall Business".

„Razumijemo situaciju u kojoj se nalazi domaća ekonomija i ovim želimo da doprinesemo što bržem oporavku privrede“, poručuje ova bonitetna kuća.

Inicijalno osnovan u Londonu, „CompanyWall“ koristi specifičnu metodologiju financijske analize kreiranu po ugledu na svjetski najpriznatije bonitetne kuće „Standard & Poor's“ (S&P), „Moody's“ i „Fitch Group“, poznatije kao „Big Three“. Na osnovu bitnih analiza i podataka financijskih analitičara i ekonomista, ova kompanija izrađuje najpouzdanije bonitetne izvještaje, bonitetne ocjene i vrši certifikaciju kompanija.