Popis najjeftinijih zemalja za život

Dubrovnik
Naša zemlja je na 11. mjestu, na popisu 50 zemalja, a Time je standarde u ovim zemljama usporedio s životom u New Yorku. Uspoređene su četiri kategorije - kupovna moć u odnosu na plaću, cijena iznajmljivanja stanova, cijena namirnica, te cijene prijevoza, restorana, u prodavaonicama te naplatnu vrijednost usluga.

Za BiH su naveli da je prva kategorija za 40 posto manja, cijene stanova za iznajmljivanje su skoro 93 posto niže, namirnice više od 70 posto jeftinije, a usluge i restorani skoro 65 posto "jeftiniji".

"Bosna i Hercegovina je europska država koja graniči s Hrvatskom i Srbijom, i u kojoj živi 3,9 milijuna ljudi. Bosna i Hercegovina ima pristojnu kupovnu moć, niske cijene rentanja, namirnica i usluga. U glavnom gradu Sarajevu, na primjer, kombinirani mjesečni trošak iznajmljivanja stanova i drugih troškova iznosi oko 600-700 dolara (1100-1300 KM)", navodi magazin Time.

Uz BiH, na popisu su se našle i druge balkanske zemlje: Hrvatska (47.mjesto), Slovenija (36. mjesto), Albanija (27. mjesto), Crna Gora (26. mjesto), Srbija (18. mjesto), Makedonija (10. mjesto) i Kosovo na trećem mjestu, prenosi Radiosarajevo.ba.