Poezija u Kazalištu: Mili Đukić

HNK Mostar, Mili Đukić
Čitat će odabrane pjesme iz sve tri knjige iako će fokus večeri biti na njegovoj posljednjoj zbirci „Pregaženi ježevi", objavljenoj u izdanju beogradske izdavačke kuće "Treći Trg", u svibnju ove godine. Ovo je ujedno i prvo bosanskohercegovačko predstavljanje spomenute zbirke.

Mili Đukić rođen je u Mostaru 1987. godine. Osnovnu školu pohađao je u Adapazaru (Turska), zatim Mostaru, gdje je završio gimnaziju. Studirao je u Sarajevu. Dosadašnji radni vijek većinom je proveo u ugostiteljstvu, kao konobar, šanker, DJ, bar menadžer. Radio je i kao novinar, građevinski radnik u Skandinaviji, aerodromski taksista...

Pjesme je objavljivao u bosanskohercegovačkim, hrvatskim i srpskim časopisima, portalima, periodici. Zagrebački kultni izdavač Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije), objavio mu je brošure s pjesmama: „Sabrana djela iz oduzetog tijela" (2014.) i „Zima će ponovo biti teška" (2015.). Na trećem nagradnom konkursu Beogradskog festivala poezije i knjige i Trećeg Trga nagrađen je za rukopis ,,Pregaženi ježevi".

Đukić će se predstaviti u okviru projekta „Poezija u Kazalištu" kojeg je HNK Mostar započeo prošli mjesec predstavljanjem zbirke pjesama „Trideset deveti maj" Marka Tomaša. Ulazak je slobodan.