Plačete li i vi na filmove i serije? Iznenadit će vas što to zapravo znači

beba, smrt, Tuzla, vrste suza , plakanje, žene, muškarci, emotivnost , plakanje, istraživanje, romantični filmovi, plakanje, plakanje, istraživanje, plakanje, filmovi i serije, istraživanje, plakanje

Posljednje istraživanje provedeno na Sveučilištu Oklahoma, pokazalo je da je to "zdravo" ponašanje i nije nešto čega biste se trebali sramiti.

Takve osobe se manje osjećaju usamljenima, razvijaju samopouzdanje i moralnijeg su ponašanja, navodi se u zaključcima. Ljudski mozak ne razlikuje likove na TV ekranu kao fiktivne likove te je stoga jednostavno poistovjetiti se s njima ili suosjećati s proživljenim, pojašnjavaju znanstvenici i psiholozi. Isto je i ako se likovima u seriji ili filmu događa nešto lijepo, tada oni koji gledaju te scene, i sami se osjećaju sretnijima jer se mogu uživjeti u njihovu ulogu, baš kao da se to događa nekome tko im je blizak.

Osobe koje "proživljavaju" osjećaje likova na TV ekranima, lakše prosuđuju ljude i emocionalno su inteligentniji, navodi se, ali i velikodušniji prema drugima i manje sebični. Stoga je gledanje TV programa uz proživaljavanje tuđih osjećaja, makar iako je riječ o glumi, puno zdravije nego samo gledanje TV-a da prođe vrijeme, zaključuju znanstvenici.

Izvor: vecernji.hr