Panika kod Knina zbog zagonetne ruke?

ruka
29-godišnja mještanka tvrdi da je fotografiju snimila podno Dinare, iznad sela Polače. 'Bila sam s majkom koja je tu čuvala ovce i naš pas je negdje u blizini našao i donio tu ruku. Planirala sam pozvati veterinare da nam daju stručno mišljenje o ruci, odnosno o kojem biću je riječ, ali već je sljedećeg dana nestala. Vjerojatno ju je pokupila neka životinja. Naši lovci iz sela također nisu znali odgonetnuti kojoj životinji pripada ruka', prenosi Slobodna Dalmacija.

Ruka sa slike, prema riječima svjedoka, oblikom i veličinom najviše nalikuje ljudskoj ili majmunskoj. S obzirom na to da lokalno stanovništvo tvrdi da povremeno s područja planine čuju glasanja životinja koja ne mogu identificirati, postavlja se pitanje kakva to sve bića obitavaju u okolici sela.

Je li moguće da pronađena ruka ne pripada životinji nego nekom tajanstvenijem biću? Slika je poslana stručnjacima s Veterinarskog fakulteta i Instituta za antropologiju u Zagrebu, no za sada još nema odgovora na pitanje kakvom biću pripada ruka zabilježena na slici.