Ovo su najpoznatija proročanstva - sva su se ostvarila!

Iako je broj proročanstava koji su u prošlosti pa sve do danas predviđali razna događanja, enorman, ipak postoji nekolicina onih koji su se i doista ostvarili. Naime, vjerovali u vidovnjake ili ne, neke povijesne činjenice ipak služe kao dokaz njihovim

Evo nekoliko najupečatljivijih proročanstava, spomenutih na edukata.org, koja su obilježila ljudsku povijest

1. Tana Hoy predvidjela bombardiranje u Oklahoma Cityju - Amerikanka Tana Hoy je medij koji tvrdi, ne samo da čuje duhove i duše, već ih i vidi. Hoy je tijekom jednog radio programa 1995 u FayetteVille, NC, proglasila da će se dogoditi teroristički napad na zgradu u Oklahoma Cityju. 90 minuta kasnije, tragedija se doista dogodila i predstavila dotad najgori teroristički napad ikad. Hoy je ovo predviđanje dala prorocima čak četiri mjeseca prije napada.

2. Jeffrey Palmer predvidio vulkanske erupcije, tsunamije i uragan Katrina - Vidovnjak Jeffrey. R Palmer predvidio je mnogo stvari, no neke su se dogodile, dok neke nisu. Ipak, precizno je predvidio erupciju vulkana u Indijskom Oceanu 26. prosinca 2004. i tsunamije na obali Sumatre i Indonezije. Preko 230.000 ljudi u 14 zemalja je umrlo zbog prirodnih katastrofa. Palmer je također točno predvidio otkriće da je Korea provodila testiranja nuklearnog oružja, no pravu slavu je dobio nakon što je predvidio uragan Katrinu 2005.godine, oluju koja je uzela oko 2000 života te je još uvijek među top pet najsmrtonosnijih tornada ikada.javno.hr

3. Edgar Cayce predvidio sve: oba svjetska rada te smrti američkih predsjednika - Amerikanac Edgar Cayce, poznat i kao "Spavajući Prorok", jedan je od najpoznatijih proroka dvadesetog stoljeća. Cayce je sebe mogao staviti u meditativno stanje, gdje je mogao odgovoriti na pitanja o vremenu, prostoru, reinkarnaciji, postojanju duša te trenutne i buduće događaje, s nevjerojatnom točnošću. Predvidio je početak i kraj oba svjetska rata, kraj Velike Depresije te smrti predsjednika Franklina Roosevelta i Johna F. Kennedyja.

4. Jeane Dixon predvidjela ubojstva - Ona je bila astrolog u šezdesetim godinama prošlog stoljeća te je postala kolumnist i slavna osoba, kada je od nje Prva Dama Nancy Reagan tražila savjet tijekom predsjedništva Ronalda Reagana. Dixon je predvidjela ubojstvo Johna F- Kennedyja te smrt Martina Luthera Kinga.

5. Mark Twain predvidio svoju i bratovu smrt - Poznati američki pisac Mark Twain (Samuel Clemens) nije poznat po svojim vidovnjačkim vještinama, ali je ipak podrmao svijet s nekim predviđanjima koja su se ispostavila točnima. Predvidio je svoju smrt - 1835., kada je rođen, Haleyeva kometa bila je vidljiva, a Twain je govorio: "Došao sam s tom kometom, planiram i otići s njom". Preminuo je 1910., kada je kometa opet bila vidljiva. Osim toga, Twain je predvidio i smrt svog brata - sanjao ga je kako leži u kovčegu između dvije stolice na rasklapanje u dnevnoj sobi njihove sestre. Par tjedana kasnije, njegov brat Henry je poginuo u automobilskoj nesreći te kad je Twain ušao u sestrinu kuću, vidio je da je sve aranžirano onako kako je on to sanjao.

6. Nostradamus je predvidio Hitlera, Napoleona i teroristički napad 11. rujna - Niti jedan članak o vidovnjacima ne bi bio potpun bez spominjanja francuskog vidovnjaka četrnaestog stoljeća, Nostradamusa. Objavio je tisuće predviđanja, dok su povjesničari utvrdili kako je preko pola točno. Možda njegovo najpoznatije proročanstvo je o tri "antikrista" , koji će imati velik utjecaj na društvo, kao cjelinu. Za prvog se smatra da je Napoleon, grozni vladar kojeg su čak i njegovi izaslanici zvali krvnikom:

"Vladar će biti rođen blizu Italije, koji će cijeloga carstva koštati, reći će, oni s kojima je u društvo, Bit će smatran više krvnikom nego Princem".Hina

Sljedeći anti-krist, kojeg je Nostradamus nazvao "čovjek umazan ubojstvom, neprijatelj ljudske rase...gori od svih prije njega, proklet i nečovječan", smatra se Adolfom Hitlerom:

"Iz najdubljih dijelova zapada Europe, od siromašne obitelji, dijete će se roditi, koji će s govorom zavoditi mnoge, njegova slava će se proširiti u Istočnom Carstvu".

Adolf Hitler, poznat kao dobar narator koji je zaveo mnoge svoje poznanike da učine nevjerojatne činove zla, rođen je u Austriji u siromašnoj obitelji. Nostradamus je predvidio da će Hitler umrijeti sam te da će "Veliki dio borbenog polja biti protiv njega".

Neki misle da je treći antikrist Sadam Hussein ili Osama bin Laden, jer je Nostradamus predvidio da će doći s Bliskog Istoka:

"Iz jedne arapske zemlje, bit će rođen Muhamedov sljedbenik, Ući će u Europu noseći plavi turban, Bit će teror čovječanstvu, Nikad većeg horora".

Nostradamus je čak napisao nešto i o terorističkim napadima 11. rujna 2001. godine. U ovom citatu, Nostradamus govori o velikom gradu Novog svijeta, blizu 45 stupnjeva geografske širine. Stručnjaci se slažu da ovo može biti samo New York:

"Nebo će gorjeti na četrdeset pet stupnjeva. Vatra će novom velikom gradu prići. Vatrom će uništiti njihov grad, srce opako i hladno, krv će se liti, milosti ni za koga".

Izvor: javno.hr