Ovo je 7 Nostradamusovih proročanstava za ovu godinu, koja su se dosad ostvarila?

nostardamus
nostardamus

Početkom godine objavljena su proročanstva koja je prorekao najpoznatiji prorok ikada, Michel de Nostredame, poznatiji kao Nostradamus.

Nostradamus je godine 1555. objavio svoju prvu knjigu "Proročanstva" koju je napisao u stihovima, a svaki katren predviđa neko događanje iz budućnosti. Neki smatraju da je prorekao i pobjedu Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima, a postoje i proročanstva i za 2017. godinu.

Ovo su Nostradamusovi stihovi koji bi se trebali odnositi na 2017. godinu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplave i suša

"40 godina duga neće biti viđena. 40 godina bit će viđena svaki dan. Suhe zemlje će biti sve više, a i velikih poplava kad duga bude viđena"

Grmljavina i konflikti

"Velik čovjek će pasti u danu od snažnog udara groma. Zao čin proreknut je od nositelja peticije. Prema predviđanju, drugi će pasti u noćnim satima. Konflikti u Remusu u Francuskoj i Londonu, a kaos u Toskani"

Bitka u suton

"Ne tako dugo, prije nego što sunce zađe, bitka će započeti. Velika će nacija biti nesigurna. Savladani, morska luka neće dati odgovor, most i grob će biti u stranim zemljama"

Mali odmor na Zemlji

"Pošasti ugašene, svijet će postati manji, dugo će zemlje biti nastanjene u miru. Ljudi će sigurnije putovati kroz nebo (preko) zemlje i mora, ali onda će ratovi ponovno započeti"

Kraljevski skandal

"Pisma su pronađena u kraljevskoj škrinji bez potpisa i imena autora. Prevara će prikriti ponude tako da ne saznaju tko je ljubavnik"

Neobična verzija životinjske farme

"Lisica će biti izabrana, a da ne izgovori nijednu riječ, glumeći svetost u javnosti nakon čega će ni iz čega postati tiranin, stavljajući nogu na grlo najvećim ljudima"

Oslabljeni zapad

"Dva puta postavljen i dva puta oboren Istok će također oslabiti Zapad. Njegov protivnik, nakon nekoliko bitaka progonjen morem, past će u vrijeme prijeke potrebe"

Što se od ovih sedam navedenih proročanstva dosad ostvarilo, procijenite sami...

vecernji.ba