Ako planirate instalacijske radove obratite pažnju i na TV...

tv antena, TV instalacija, kabel,  DVB-T
Ako planirate instalacijske radove, osim električnih instalacija dobro je planirati i instalaciju TV kabela.

Televizor je, sigurni smo, prisutan u gotovo svakom domu. I dok je do nedavno mjesto za televizor bilo rezervirano samo za dnevni boravak i zajedničko gledanje televizije, danas je TV prijamnik postalo poželjno imati i u spavaćoj sobi, dječjoj sobi, a često i u kuhinji, radnoj sobi, ali i u drugim prostorijama. Jasno je da kod planiranog većeg broja TV prijamnika valja voditi računa o instalaciji TV kabela. Obratili smo se za savjet u Tim Kabel, lidere za kabele svih vrsta.
Jedna TV antena za sve

Česta pojava koju možemo vidjeti na stambenim zgradama ili kućama jesu TV antene, popularne „riblje kosti" kako strše s gotovo svakog prozora ili balkona. Jasno je kako se kod takvih zgrada ili kuće nije vodilo računa o instalaciji TV kabela po prostorijama. Osim što naknadno postavljeni kabeli stvaraju nered po prostorijama, same dodatne antene uvelike i narušavaju izgled kuće ili zgrade. Ovome se može doskočiti planiranjem TV instalacija pri izvođenju drugih instalaterskih radova, poput električnih instalacija. Naša potraga za kabelima završila je na jednom mjestu - Tim kabel. Tim koji će vam uistinu ponuditi, osigurati i isporučiti upravo ono što trebate, pa tako i instalacijski TV kabel. Popularni koaksijalni TV kabel dobro je planirati za svaku sobu i prostoriju u kojoj postoji mogućnost da ćete postaviti TV prijamnik. Instalacija TV kabela obavlja se na jednak način kao i električne instalacije, s tim da će svi kabeli završiti na jednom mjestu - krovu ili drugom dijelu kuće, odnosno zgrade pogodnom za postavljanje antene.
Razdjelnik i DVB-T antena

Nakon što smo postavili sve kabele, nakon završetka radova u sobe i prostorije dovoljno je postaviti TV utičnicu koja će nam omogućiti spajanje TV prijamnika na našu TV mrežu koju smo postavili po kući, stanu ili zgradi. Na čvorištu gdje smo predvidjeli mjesto postavljanja TV antene potrebno je postavili razdjelnik kojim ćemo omogućiti zajedničko korištenje iste antene na svim TV prijamnicima. Razdjelnik je jednostavan komad opreme koji možemo pronaći u brojnim trgovinama elektroničkom opremom, a omogućava povezivanje više kabela na jednu antenu. Jasno, svi naši kabeli su veze s prostorijama u kojima planiramo postavljanje TV prijamnika. Na ulaz u razdjelnik dovoljno je postavili jednu ili više antena kako bismo omogućili najbolji prijam TV programa. Valja imati na umu kako je u Hrvatskoj već nekoliko godina na snazi korištenje digitalnog DVB-T signala, pa je tako potrebno odabrati i valjanu DVB-T antenu koja će na najefikasniji način primati signal.
Široka ponuda kabela

Tim Kabel u ponudi ima brojne kabele i vodiče svih vrsta, od kabela za svakodnevnu upotrebu do onih koje se koriste u energetici, rudarstvu, naftnoj industriji i sl. Također, u suradnji s proizvođačima kabela, Tim Kabel u mogućnosti je kupcima isporučiti kabele s posebnim karakteristikama i izvedbama koje standardni kabeli nemaju. Ako već planirate instalacijske radove, planirajte i instalaciju svih kabela koji će vam trebati u domu.