Odgovorite na ova 4 pitanja i ‘zavladat’ ćete svojim životom

život, poslodavci, pitanja, odgovori, život

Prije nego ustanete iz kreveta, razmislite o teškoćama koje vas muče, a zatim odgovorite na ova 4 pitanja.

1. Što mi je stvarno važno?

Ann Herrmann - Nehdi, izvršna direktorica kompanije Herrmann International ovo naziva ‘pitanjem isplate' zato što uz njegovu pomoć osvješćujemo zašto radimo određenu stvar i kako će nam se to na kraju isplatiti. Točnije, racionalno stvaramo prioritete i tako se lakše stvaramo u koštac s izazovima, odlukama i prioritetima.

2. Kako ću to napraviti?

Većina nas kaže da će nešto napraviti, ali rijetko ima plan. To se događa zato što naš mozak ima sposobnost izbjegavanja odgovornosti. Razlog zbog kojeg često ne uspijevamo u svojim naumima upravo je nedostatak racionalnog plana.

3. Na koga moram misliti kada donosim svoju odluku?

O odlukama koje ne ovise samo o vama tj. onim odlukama kojima možete utjecati na život drugih trebate dobro razmisliti. Često nesvjesno ili svjesno zanemarimo osobe koje će naša odluka ‘zahvatiti' i ne razmišljamo o posljedicama svog djelovanja, a to nam se može obiti o glavu.

4. Što ako...?

Važno je situaciju sagledati iz svih perspektiva jer ćemo tako biti spremni na sve ishode. Nema ništa loše u predviđanju potencijalnih prepreka dokle god vas takvo razmišljanje ne sprječava u aktivnom djelovanju.

Izvor: zadovoljna.hr