Učinite si obiteljski doček najzabavniji ikada uz ovih 10 super prijedloga

obitelj, Nova godina, proslava

1.Uređenje doma - Bor je već okićen, ukrasi su tu već danima, no da bi posebno naglasili svečanost ovog dana zajedno s klincima (ukoliko su dovoljno veliki) napravite još malo šarenih ukrasa - što većih to boljih! Klinci se inače jako vesele onim šarenim lancima od papira pa ih napravite. Imate dovoljno vremena, a ako nemate šarene papire lance možete napraviti i od šarenih časopisa. Malo ljepila ili selotejpa, tata koji reže trakice i za tili čas možete imati duuugaačak lanac koji možete razvući između zidova ili u kutu koji ste zamislili kao disko kutak. Zašto ne, pa i klinci vole plesati, zar ne?

2. Napušite gomilu balona koje ćete imati u ruci za vrijeme odbrojavanja. Možda vam se sve to čini malo previše, ali ovo je takav dan u kojem nema ničeg previše, pa ako vjerujete da će to razveseliti vaše klince, onda im napravite veselje kako spada.

3. Napravite i party šeširiće, a ako je ikako moguće, dom još malo zašarenite šljokicama!

4. Priprema jela. Drage mame, neka se danas jedne finger food - pripremite dosta medaljona, napravite puno kanapeića, kroketa, sendviča, pizzeta, krekera i grickalica... sve što možete lako iznijeti na stol i jesti prstima. Vrijeme je za tulum!

5. Dok mama priprema papicu prilagođenu svim generacijama tata neka se baci na odabir muzike. Tulum traži dobru muziku, a nije na odmet napraviti i nekoliko novih zvečki - instrumenata. Tulum mora biti živahan i glasan.

6. Kada su pripreme gotove vrijeme je za - oblačenje! Nema pidžama za Silvestrovo jer Novu godinu valja dočekati kako treba. Sredite se svi, baš kao da ćete negdje izaći jer ta će vas odjeća cijeli dan činiti sretnim u vlastitoj koži. Vjerujte! Ako ostane u pidžamama ili se odjene sasvim obično, tako ćete se i osjećati. A danas jednostavno nije običan dan.

7. Kada ste sredili i kuću i sebe te odradili najveće pripreme za tulum, vrijeme je za obiteljski predah i obiteljske igre. Ovisno koliko su velika vaša djeca smislite što bi vas sve zajedno moglo zabavljati. Ukoliko ste kreativni osmislite neku potragu za blagom (nekim ukrasom), igrajte kompjuterske igrice (svi zajedno), izvadite Čovječe ne ljuti se, karte, Twister.. što god vas i inače veseli, ali rijetko igrate baš svi zajedno.

8. Kada ste se zastitili igara predahnite uz još malo obiteljskih radosti - zajedničko fotkanje (da, sada je vrijeme za mnogo selfija), ukoliko su vam klinci već malo veći, organizirajte mini intervjuje s njima - što očekuju od naredne godine, što žele, čega se odriču, čemu zahvaljuju, što obećavaju i slično. Snimajte se kamerom, zapisujte u bilježnicu ili sami smislite kako ćete sačuvati te važne uspomene.

9. Nakon večere i uz sveprisutnu glazbu, slobodno malo odmorite prije bisa - predvečerje i večer rezervirajte za obiteljske filmove. I ne brinite ukoliko netko zaspi, ionako će djecu vjerojatno probuditi kulminacija pred samo odbrojavanje. Petarde izvana i uzbuđenje članova obitelji koje filmovi nisu uspavali. Danas je dan kada svi mogu ostati dugo budni, pa nije na odmet da manji članove odrade svoje drijemanje prije velikog praska.

10. Odbrojavanje. Sada je vrijeme za sve što ste već pripremili. Kako se uzbuđenje primiče kraju polako počnite pripremati odbrojavanje - sa šeširićma na glavi, zvečkama u ruci i gomilom balona koji čekaju na razbacivanje.

Samo neka bude zabavno i nezaboravno kako bi ovogodišnjim tulumom stvorili još jednu novu obiteljsku tradiciju!

Sretna vam Nova!

Izvor: index.hr