FOTO  U Skenderiji otvoren 4. Dječji sajam

Dječji sajam, Skenderija
Manifestaciju je otvorila inkluzivna modna revija koju su nosila djeca sa poteškoćama u razvoju iz Centra „Dajte nam šansu" u suradnji sa malim modelima iz modne agencije Swan models. Revijom je počeo dječji praznik koji je otvoren do nedjelje, 29. listopada.
Sajam je otvorila direktorica Maja Kojundžić, koja je najavila dane istinske zabave i radosti za najmlađe. Uz modele koji su nosili reviju, otvaranju su se pridružili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, Milan Trivić, kao i ovogodišnji veleposlanici Dječjeg sajma, poznata televizijska lica Ajdin Kulenović i Denis Huseinbegović.
Dječji sajam i ove godine predstavlja bogat festivalski program na kojem će tijekom tri dana nastupiti preko 1300 djece među kojima su mališani iz JU „Djeca Sarajeva", te brojnih drugih organizacija i udruženja koja rade sa djecom. Ovo je jedinstvena prilika da mališani pokažu svoj talenat, trud i rad sa svojim predavačima i odgajateljima.
Organizatori sajma pripremili su raznovrsnu izlagačku ponudu po jedinstvenim sajamskim cijenama. Na brojnim štandovima partneri i prijatelji će kroz igru i zabavu, poklone i druženje sa maskotama predstaviti najnovije usluge i proizvode namijenjene cijeloj obitelji.
Posjetitelje očekuje mnogo radionica sa institucijama od javnog značaja, kreativnih i zabavnih kutaka, gumeno igralište, te uopće mnogo radosti, zabave, plesa i prigodnih poklona.
Sajam je i prilika da pokažemo humanu stranu, te da tijekom ova tri dana zahvaljujući Zavodu za transfuziologiju darujemo krv.
Poseban program i i iznenađenja sajam je pripremio za trudnice i one koji tek formiraju obitelj kako bi im olakšali ovu važnu životnu fazu.
Ulaz na sajam je i ove godine besplatan, a radno vrijeme je u petak od 14:00 do 18:00, subotu od 10:00 do 18:00 i nedjelju od 10:00 do 17:00. Sajam se održava pod sloganom "i ja sam dijete", kojim se želi skrenuti pozornost na inkluzivni proces u bh. društvu.