Teta u vrtiću brutalno se iživljavala nad djecom, otkrili je na vrijeme

djeciji vrtic, Mostar, upis, skandal, vrtić, djeca rast, vrtić, maribor, iživljavanje, Mostar, dječiji vrtići, Down sindrom, Mostar, dječiji vrtići, Dječji vrtići, upis, dani kruha, dječiji vrtići, Mostar, gradski vrtić, Mostar, pravila, dječiji vrtići, djeciji vrtic, upis, Danijela Kegelj, vrtić, Dječji vrtići, Mostar, vrtić, djeciji vrtic, gradski vrtić, Dječji vrtići, Hercegovina, Mostar, dani kruha, dječiji vrtići, dijete, vrtić, teta u vrtiću, Sarajevo, djeciji vrtic, dječiji vrtići, upis, upisi, dječiji vrtići, Dječji vrtići, Mostar, dijete, vrtić, skupština, predškolski odgoj, vrtić, kazna, vrtić radobolja, Mostar, vrtić, gradski vrtić, Dječji vrtići, Mostar
Osuđena odgojiteljica najavila je žalbu na nepravomoćnu presudu, negirajući da je fizički kažnjavala dvije djevojčice mlađe od dvije godine, odnosno da ih je bacala s visine na krevetić, tukla ih po stražnjici i glavu im polijevala hladnom vodom kad nisu htjele u postelju ili odbijale pojesti hrenovku, kako se navodilo u optužnici, a što su na sudu potvrdili svjedoci.

Tvrdi da je to spletka njezinih kolegica

Tvrdila je da su te optužbe izmišljene i da je riječ o spletki njenih kolegica s posla. Odgojiteljica s više od 30 godina staža optužena je 2013. godine, nakon što je sumnju da provodi fizičko nasilje nad djecom ravnateljici vrtića prijavila čistačica, a posao je napustila kad je sumnje potvrdila policijska istraga.

Djevojčice plakale

Roditelji djece koje je odgojiteljica kažnjavala primijetili su da nešto nije u redu jer su djevojčice plakale kad su morale u vrtić, ali su se s cijelom situacijom upoznali tek kad ih je o tome obavijestila ravnateljica vrtića. Sada od kažnjene odgojiteljice u građanskoj parnici traže odštetu.

Tijekom izricanja presude, sutkinja okružnog suda u Mariboru rekla je kako je nasilje nad djecom nedopustivo i da vjeruje kako će njena presuda ohrabriti i druge roditelje da slično nasilje prijave, jer nije riječ o usamljenom slučaju.

Hina