Severina i Milan tužit će novinare zbog fotografije malog Aleksandra

Fotografi jednog magazina na terasi Severinina stana u Splitu snimili su raznježenu pjevačicu sa sinom u naručju.

Čim je za to doznala, Severina i njezin partner Milan Popović pokušavali su spriječiti objavu snimljenih fotografija, angažirali su odvjetnike, javnu pravobraniteljicu za djecu, navodno čak i policiju.

Snimljeni na terasi

Brzinom munje pronio se glas da su fotografi navodno provalili na nečiju terasu u zgradi nasuprot Severininu stanu kako bi snimili Severinu, jer se s ulice nije mogla snimiti terasa, s obzirom na to da je Severinin stan visoko iznad zemlje, ali to nam je jučer demantirano u splitskoj policiji.

U ponedjeljak navečer, oko 22.30 sati, Severinin menadžer Tomislav Petrović medijima je poslao priopćenje.

"Magazin Story objavit će fotografije Severine i njezina sina Aleksandra. Fotografije su snimljene na terasi Severinina stana u Splitu i bit će objavljene unatoč zahtjevu roditelja da se ne objavljuju. Molim vas da fotografije ne prenosite u svojim medijima, a protiv Storyja će biti podnesene odgovarajuće prijave nadležnom sudu. Ponavljamo zahtjev da se poštuje Zakon o medijima. O ovom grubom kršenju zakona i Kodeksa časti hrvatskih novinara izvijestit ćemo i Hrvatsko novinarsko društvo, Vijeće za medije i pravobraniteljicu za djecu, od kojih očekujemo da postupe u skladu sa svojim ovlastima", stoji u dopisu Severinina menadžera.

- Ništa vam više trenutačno ne mogu reći, osim da smo u kontaktu s Jadrankom Sloković, koja će u naše ime poduzeti sve pravne radnje - otkrio nam je Severinin menadžer kako je njegova štićenica angažirala poznatu odvjetnicu Ive Sanadera. Naglasio je da će za nekoliko dana obavijestiti javnost o svim detaljima ovoga spora.

U Storyju ističu kako je "Severina najveća zvijezda u Hrvatskoj, a Story je najveći celebrety magazin, i kao takav normalno je da prati svaki njezin korak". U priopćenju koje je potpisala Ivona Čulo, direktorica Storyja, stoji da oni "poštuju dostojanstvo, privatnost, ugled i čast građana, osobito djece, mladeži i obitelji, te se u svom poslovanju u potpunosti pridržavaju svih pozitivnih zakonskih propisa". Posebno se, kažu u Storyju, vodi računa o tome da se ni na koji način ne ugrozi dobrobit djeteta, odnosno da je izgled i identitet zaštićen. Direktorica Ivona Čulo naglašava da fotografijama Severine "nisu javnosti otkrili identitet djeteta, niti su na bilo koji način ugrozili njegovu dobrobit".

Izvor: jutarnji list