Roditelji, kako vam djeca spavaju? Evo zašto je to jako važno!

madrac, posao, ležanje, spavanje, spavanje, san, zdravlje, spavanje san, razlozi, namirnice, spavanje san, san, spavanje san, ljepotica, sindrom, spavanje san, tipovi, ispričavanje , život, spavanje san, nesanica, halucinacija, spavanje san, spavati gol, prednosti, spavanje san, noć, noćna ptica , spavanje san, zdravlje, snovi, značenje, spavanje san, spavanje, položaj, spavanje san, tinejdžeri, upozorenje, spavanje, noćni tip, jutarnji tip, test, spavanje san, problemi, spavaća soba, spavanje, hrana, debljanje, spavanje san, san, zdravlje, seksualna želja, spavanje san, spavanje san, trikovi, san, nedostatak sna, spavanje, nesanica, Protiv nesanice, spavanje san, snovi, spavanje san, stvaranje bora, trik, san, utonuti, umor, spavanje, spavaća soba, spavanje san, san, spavanje, san, vrijeme, spavanje san, san, debljanje, spavanje san, nesanica, spavanje san, metoda, nesanica, spavanje, nesanica, recept, spavanje, zdravlje, spavanje san, stres, istraživanje, snovi, značenje, san, spavanje, hrkanj

BBC piše kako su američki stručnjaci otkrili da su adolescenti slabog sna skloniji riskantnom ponašanju od onih koji su spavali čvrsto.

Stoga pozivaju roditelje da više pozornosti posvete kako im djeca spavaju, a u drugoj studiji upućuju na to da je čvrst san ključan za donošenje ispravnih odluka.

U studiji objavljenoj u znanstvenom časopisu Alcoholism: Clinical and Experimental Research znanstvenici su analizirali podatke o 6.500 adolescenata u SAD-u.
Pratili su njihove obrasce spavanja, konzumiranje alkohola i droga u tri faze nacionalnog istraživanja između 1994. i 2002.

Oni koji su slabo spavali imali su u to vrijeme najviše problema s alkoholom i narkoticima, pokazala je analiza. No, stručnjake je zanimnalo i to je li manjak sna povezan s tim problemima u kasnijim fazama života.

Tinejdžeri koji su barem jednom tjedno loše spavali češće su pili, u pijanom stanju ulazili u spolne odnose zbog kojih su kasnije požalili ili su koristili drogu kasnije u životu.
Što su problemi sa spavanjem bili veći, to je snažnija veza s porocima, pokazalo je istraživanje koji nudi i spasonosni recept: svaki dodatni sat sna smanjivao je sklonost riskantnom ponašanju.

"Obično ne razmišljamo o tome koliko je san važan. No, naši rezultati pokazuju da je on dobar pokazatelj nekih ozbiljnih kasnijih problema", rekla je Maria Wong sa sveučilišta u Idahou.

Hina