FOTO  Roditelji, budite na oprezu, internetom se širi čudan trend

roditelji, djeca, slike

Netko ukrade sliku nečijeg djeteta, uljepša ga Photoshopom te potom objavi kao da je riječ o njihovom predivnom djetetu. Zbog čega? Zbog većeg broja lajkova. Znate li što ih odaje? Nestvarno predivne plave oči, kovrče kao iz filma, ljepši ton kože i općenito sve ono što dijete u originalu - nema.

Na taj su trend već upozorile mnoge mame koje su primijetile slike svog djeteta po svim društvenim mrežama, ali promijenjene su neke njihove fizičke karakteristike.

"Iskreno, prije smo se bojali stavljati slike djece zbog pedofila, a danas više ne postoji netko tko je opasniji od drugih. Čini se da su danas opasni svi, a najčešće baš oni koji uopće ne razmišljaju o opasnostima i sigurnostima. Oni to rade da bi skupljali lajkove."

Netko skine nečiju sliku, potom je retušira i objavi, a onda se ostali natječu ne bi li njihova "objava" bila još ljepša. "Zar je to stvarno igra koju ćemo igrati? S fotografijama male djece? Tuđe djece? Djece koja uopće ne izgledaju kao ova na slici. Djece koja su prirodno toliko lijepa i slatka da im uopće ne treba nikakva korekcija?", pita se mama čija se slika djeteta, ona iskrivljena, pojavljuje posvuda, što majku užasno živcira jer tome ne može stati na kraj.

Kakvu poruku time šaljemo svijetu? Kakvu poruku šaljemo djeci? Da njihove smeđe oči nisu dovoljno lijepe kao plave ili njihova prirodna kosa nije dovoljno lijepa dok je malo ne korigiramo?

Izvor: index.hr